Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ResidusLa Policia Local d'Eivissa ha interposat durant aquesta setmana un total de 40 denúncies a particulars i empreses per infraccions de l'ordenança municipal de residus, en concret per incompliment de l'horari de dipositar fems als contenidors.
Es tracta d'una campanya de vigilància per part de la Policia Local d'Eivissa que es continuarà realitzant per tal d'evitar que tant particulars com comerços depositin els fems fora de l'horari permès.

Les denúncies s'han interposat a 34 particulars i a 6 establiments comercials.

S'ha de recordar que els horaris per tirar el fems als contenidors són:
Fracció resta: entre les 20:00 hores i les 23 hores
Fracció vidre: entre les 8:00 hores i les 22:00 hores
Fracció paper i envasos (excepte cartró comercial) sense limitació horària.


En paral·lel a la campanya de vigilància, l'Ajuntament d'Eivissa ja va iniciar fa uns mesos, una campanya informativa a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació per tal de conscienciar de la importància de dipositar correctament els fems, tant pel compliment de l'horari com per la utilització correcte dels contenidors.

L'incompliment dels horaris de gestió dels residus genera acumulació de fems dins dels contenidors durant hores, males olors a la ciutat i la contaminació estètica als carrers. Les sancions, segons les ordenances municipals van fins els 600 euros per infraccions lleus, de 600 a 30.000 per infraccions greus i a partir de 30.000 per infraccions molt greus.

Per altra banda, des de l'Ajuntament d'Eivissa s'ha iniciat una campanya informativa als establiments comercials de la ciutat amb respecte a la generació de cartró.
Els establiments comercials que, de manera habitual, generin quantitats importants de cartró han de comunicar aquest fet a l'Ajuntament d'Eivissa i dipositar-lo de manera plegada i lligada, de forma que ocupi el menor espai possible, o be en contenidors propis entre les 20:00 hores i les 22:00 hores en el punt concertat prèviament amb l'Ajuntament d'Eivissa.

L'incompliment de la normativa de dipositar fora d'hora el cartró comercial pot suposar sancions de fins a 30.000 euros i la pèrdua de llicència del negoci per exercir la seua activitat.

D'altra banda, informar que les persones que estiguin interessades en desfer-se de mobles i estris vells han de concertar cita a través del telèfon gratuït  900 200 218 on se'ls informarà del dia i l'hora que han de dipositar aquest tipus de residus al carrer o a través del formulari web habilitat per a tal finalitat. També es pot fer ús de la xarxa de deixalleries a la següent pàgina web: deixallerieseivissa.es.  

El passat dissabte, nomes en un dia, els camions de l'empresa que gestiona el servei de recollida de residus a Eivissa va recollir mes de 3.000 quilos de mobles i estris vells que s'havien dipositat al carrer sense previ avís.