abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Demarcació de costesL’Ajuntament d’Eivissa demana el compromís de la Demarcació de Costes per a que tramiti, de manera immediata, el projecte de fondejos de la platja de Talamanca. Aquest projecte va ser presentat per l’Ajuntament d’Eivissa fa quasi dos anys.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López, i la regidora de Medi Ambient, Montse García, s’han reunit aquest matí amb el cap de la Demarcació de Costes de Balears, Carlos Simarro.

Durant la reunió, l’Ajuntament d’Eivissa ha sol·licitat l’impuls del projecte de fondejos ecològics que va presentar la regidoria de Medi Ambient a l’any 2016.

El fet de que el projecte de fondejos estigui aturat a Demarcació de Costes, només fa que agreujar la forta pressió que sofreix la praderia de posidònia a la platja de Talamanca. Per aquest motiu, l’alcalde d’Eivissa ha reclamat la immediata tramitació del projecte de fondejos i lamenta el retard en la posada en marxa d’un projecte que aconseguirà protegir la praderia de posidònia.

L’Ajuntament d’Eivissa va redactar i presentar fa quasi dos anys el projecte de fondejos conscient de la gran necessitat de regular la presencia d’embarcacions a la badia, especialment durant l’estiu, tot i tenint en compte que les competències sobre els fondejos son del Ministeri de Medi Ambient i de la Demarcació de Costes de Balears.

El projecte bàsic de recuperació ambiental i fondejos ecològics a Talamanca, preveu la reducció substancial del nombre de vaixells, que ancoren durant l’estiu, a un màxim de 98 embarcacions. Es protegeix d’aquesta manera la praderia de posidònia, que s’estén al llarg de 900 metres, de la pressió que sofreix durant l’època estival. El projecte també inclou la retirada dels morts i la neteja del fons de la badia.
 
Per a l’Ajuntament d’Eivissa, la posada en marxa del projecte de fondejos és el pas definitiu i fonamental per a la conservació de la praderia de posidònia de Talamanca, una vegada s’ha eliminat el principal perill al que ha estat sotmesa durant els darrers anys, amb la retirada de l’emissari.