Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Av EspanyaAquest sistema permetrà sincronitzar els semàfors per tal d’afavorir la fluïdesa del trànsit i la reducció del soroll.

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa aquesta nit la sincronització dels semàfors a les principals cruïlles de la ciutat amb la implantació del sistema Ona Verda.
Els operaris de l’empresa Citelum han realitzat els treballs d’instal·lació del sistema d’ona verda als encreuaments situats al llarg de l’avinguda d’Espanya i l’avinguda d’Ignasi Wallis. Des del departament de Mobilitat s’havia estudiat la necessitat d’implantar aquest sistema per tal d’afavorir la circulació, al centre de la ciutat, així com reduir el soroll i el consum d’energia.

El sistema d’ona verda consisteix en la sincronització dels semàfors per tal de que els vehicles que estan circulant es vagin trobant els semàfors en verd al llarg d’un determinat tram, en aquest cas, d’avinguda d’Espanya fins al final d’Ignasi Wallis. Aquest sistema permetrà majors volums de trànsit, a més de reduir el soroll i el consum d’energia degut a que es requereix menor ús dels frens i de l’accelerador.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan José Hinojo, ha dit que "l’ona verda millorarà l’eficiència de la conducció i la fluïdesa a aquestes vies principals de la ciutat, el que revertirà en millores a la resta dels carrers".
Per a dur a terme aquesta ona verda s’han sincronitzat 7 cruïlles de l’avinguda d’Espanya i Ignasi Wallis, on els conductors quan trobin un dels semàfors en verd, trobaran els següents en verd evitant haver d’aturar-se a les diferents interseccions.
L’empresa adjudicatària que ha dut a terme la sincronització ha estat Citelum Iberica, amb un import de 13.921,69€.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan José Hinojo