Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaLa immersió a la praderia de posidònia, emmarcada dins de les activitats del programa de conscienciació ‘Viu la Posidònia’, dona el tret de sortida a les activitats programades fins al mes de desembre.

Comença el la tercera edició del programa de conscienciació ‘Viu la Posidònia’, organitzat per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, amb la primera immersió prevista, a càrrec del biòleg Manu SanFelix. El grup s’ha traslladat a la zona d’Es Malvins, inclosa dins del parc natural de ses Salines, per tal d’observar la praderia de posidònia, mostrar aquesta planta mil·lenària i fer difusió de la biodiversitat marina que allotja.

Al grup hi ha participat el biòleg Manu SanFelix, el xef Hideki Aoyama, varius fotògrafs de l’illa, la regidora de Turisme, Desireé Ruiz, i estudiants de Biologia com Brenda Fatecham, que ha realitzat una web sobre la posidònia com a projecte de fi de grau després de participar en la immersió que es va fer l’any passat a la posidònia.

Per a la regidora de Turisme, Desireé Ruiz, ha destacat l’ampliació del programa Viu la Posidònia fins al mes de desembre, moment en que es celebra el 20 aniversari de la declaració d’Eivissa com a patrimoni Mundial, i ha animat a la ciutadania a participar en les activitats previstes per tal de conèixer les praderies.
El biòleg Manu SanFelix, ha afirmat que aquest és el segon any que participa, amb la seva escola de busseig Vell marí en les activitats del programa Viu la Posidònia, ”un programa que posa en contacte directe a les persones amb el que tenim a la mar, de conèixer les praderies de posidònia perquè per estimar-les, les hem de veure”. També ha animat a tothom a donar a conèixer l’aplicació mòbil d anomenada Posidònia Maps que geolocalitza les praderies per tal d’ajudar a que les persones que ancoren a les nostres costes s’informin prèviament de les ubicacions on es troben les praderies i així evitar el seu impacte sobre la praderia.

El programa ‘Viu la Posidònia’ contempla activitats com sortides en caiac, immersions, menús a 22 restaurants i exposicions de joies.

Enllaç a:
· Programa complet "Viu la Posidònia"