Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bloop festivalAquest matí s’ha presentat la novena edició del Bloop Festival, el festival d’art proactiu. Entre els dies 15 d’agost i 5 de setembre una desena d’artistes presentaran les seues creacions als carrers de la ciutat d’Eivissa, en una sèrie d’instal·lacions que podran ser gaudides per tothom de manera gratuïta.

Enguany, en aquesta edició del Festival participen els artistes AMADAMA, Silvia Ramacci, Trans Lasagne, Said Dokins, Biokip Atelier, Pineapple Crocodile, Koba, Ben Eune i Vlady. De moment, tots els ciutadans ja poden gaudir d’un mural de l’artista Said Dokins al carrer Ignasi Wallis i una actuació de Vlady a les andanes del port. En els propers dies s’aniran incorporant noves actuacions artístiques que seran oportunament anunciades.

“No direm el lloc on es produiran perquè volem mantenir aquest aspecte de sorpresa, volem que la gent els vagi descobrint. Aquesta és una de les característiques d’aquest festival, apropar el llenguatge a la gent i, a més, fer-ho amb els llenguatges artístics més actuals” ha comentat el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, qui ha demanat la col·laboració de la ciutadania i de propietaris per obtenir la cessió de parets mitjaneres on desenvolupar les pintures murals que són una de les senyals d’identitat d’aquest festival.

Enguany el tema sobre el que giraran les intervencions artístiques és el de la ‘resiliència’. “És un missatge de resistència davant les adversitats” ha explicat Matteo Amadio, organitzador del Bloop Festival, “volem apropar l’art però també volem apropar contingut. I això sempre des de la gratuïtat. No cobrem ni un euro per contemplar aquestes intervencions artístiques. La vocació d’aquest Festival és que sigui un esdeveniment inclussiu, accesible a tothom”.

Enllaç a:
· Web Bloop Festival amb programació