Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia del PedalAquest diumenge 3 de novembre els carrers de la ciutat d’Eivissa acolliran una nova edició del Dia del Pedal, una activitat esportiva familiar organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa que té com a objectiu promocionar l’ús de la bicicleta i els hàbits saludables, introduir als més petits en el cicloturisme i animar a descobrir la ciutat des de les dues rodes.

Enguany les inscripcions es faran abans de la sortida, de les 9.30 a 11 hores al bulevard Abel Matutes. A les 11 hores es farà la sortida del recorregut de 13 kilòmetres per a persones a partir de 12 anys, mentre que a les 11.15 hores es donarà la sortida del recorregut infantil de 6 kilòmetres per a ciclistes de 8 a 11 anys i acompanyants. A més, a les 11.30 hores hi haurà una sortida baby de 800 metres.

“Totes aquestes actuacions estan enfocades al foment de l’esport de tots els membres de la família i per gaudir dels espais lliures de la nostra ciutat. Animem a tots els ciutadans a que hi participin” ha explicat la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López.

El recorregut es farà pels carrers més cèntrics de la ciutat -avinguda Ignasi Wallis, Passeig Joan Carles I, avinguda Vuit d’Agost, avinguda de Santa Eulària, Bartomeu Rosselló, avinguda Isidor Macabich, entre altres- i els talls de trànsit s’efectuaran entre les 10.30 i les 12.45 hores. Des de l’Ajuntament d’Eivissa es prega a tots els ciutadans que s’abstinguin de circular amb vehicles motoritzats pels carrers de la ciutat entre aquesta franja horària.

A més, a partir de les 11.30 hores, a la plaça d’Antoni Albert i Nieto hi haurà un circuit d’educació viària per als més petits, i diverses activitats com un sorteig de bicicletes i d’abonaments per fer ús del servei Ibizi de bicicleta de lloguer compartida.

Rutes cicloturístiques i de senderisme

A la roda de premsa també s’ha presentat la iniciativa del Patronat d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa de les rutes cicloturístiques i de senderisme que se celebraran entre els mesos de novembre de 2019 i maig de 2020. Aquestes rutes -un total de set a cada modalitat- estan pensades perquè les pugui realitzar qualsevol persona amb un mínim nivell de condició física, a partir dels dotze anys. Les rutes ludicoesportives, a més, estan guiades amb suport de monitors. El ritme de les activitats serà tranquil perquè tots puguin gaudir del paisatge i faci exercici en companyia d’amics i familiars.

Les inscripcions es poden fer fins a les 20 hores del divendres anterior a les piscines de Can Misses i a Es Viver (a la tarda, només a Es Viver) o al mateix dia al lloc de sortida. La quota és de 3 euros la inscripció anticipada i 5 euros el mateix dia de la sortida. Les places limitades a 100 participants, excepte el dia de l’excursió a Formentera, que es limitarà a 50.

Les rutes cicloturistes s’iniciaran diumenge 1 de desembre amb una excursió de 27 kilòmetres de nivell fàcil per Ses Salines. Posteriorment s’efectuaran altres sortides a Es Codolar, Santa Gertrudis i Sant Rafel, amb una volta a Formentera programada el diumenge 9 de febrer i una volta a Formentera en 3 etapes pels dies 2 i 3 de maig de 2020.

Les rutes de senderisme s’iniciaran el diumenge 24 de novembre amb una caminada entre Es Viver i Roca Llisa de 13’5 kilòmetres. Posteriorment s’inclouran altres rutes fins Es Cavallet, Sa Carroca, o a les cales de llevant i de ponent de l’illa. Les rutes de senderisme també finalitzaran el cap de setmana del 2 i 3 de maig amb una volta a Formentera.