Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CATCristina Amanda Tur és l' escriptora del mes d’agost a la Biblioteca Municipal d’Eivissa amb motiu del 15 aniversari de la publicació dels seus llibres ‘El ángel suicida’ i ‘Operación antidroga’.

La Biblioteca Municipal de Can Ventosa dedica el mes d’agost a l’escriptora Cristina Amanda Tur Bernat, més coneguda com a CAT amb motiu del 15 aniversari de la publicació de dos dels seus llibres: ‘El ángel suicida’ i ‘Operación antidroga’.

Tur és una periodista, criminòloga i escriptora eivissenca, llicenciada en Ciències de la Informació pel CEU San Pablo i diplomada en Criminologia Superior per l’Escola de Criminologia de Catalunya, amb vàries especialitats.

Ha treballat en diversos mitjans informatius de les Pitiüses com ara la Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF) i els periòdics Diario de Ibiza o El Mundo de Ibiza y Formentera i col·labora amb IB3 Ràdio.

La seua carrera periodística es va iniciar a Diario de Ibiza, on es va convertir en la responsable de l’àrea de successos i tribunals. Va ser també col·laboradora habitual del Dominical de l’esmentat diari on publicava reportatges i articles sobre diferents temes del seu camp. És la redactora de successos més reconeguda de les Pitiüses.

És autora d’assaigs criminològics com ara Grandes crímenes en Ibiza y Formentera en el siglo XX (2001), Crónica de sucesos de Ibiza y Formentera (2003), Operación antidroga (2005) i Siete mentes perversas (2007) i llibres sobre casos criminals reals com El hombre de paja. El crimen de Benimussa (2014), dedicat a un quàdruple crim perpetrat per sicaris del cartell de Medellín a Eivissa a finals dels anys 80 i Sa Penya Blues. El crimen del minusválido (2016), sobre un crim relacionat amb aquest barri de s’illa.

Ha compaginat periodisme d’investigació i criminologia amb la novel·la policíaca, amb títols com El diablo en los detalles (2003), El ángel suicida (2005), A todos los gatos les gusta el rhythm’n’blues (2009), La canción del siciliano (2012) i La balada de Johnny Cash (2019) . A més, ha participat en una antologia de relats policíacs junt amb alguns dels més destacats autors del gènere negre.

Als darrers anys la seua feina periodística es va dirigir cap a la divulgació científica, així com a la difusió i estudi del patrimoni natural d’Eivissa i Formentera. Fruit d’aquest treball és el llibre publicat en 2017 Flors 101 flores d’Eivissa y Formentera, una combinació d’imatges de flors amb textos, realitzada en col·laboració amb el fotògraf Joan Costa, i Eivissa submarina. Les reserves des Vedrà, Es Vedranell i els Illots de Ponent publicat en 2019 per Balàfia postals.

És també autora de dos blogs de temes policials i articles d’opinió i de temes relacionats amb les Illes: territoriocat.wordpress.com i territorioibiza.wordpress.com.

Enllaç a:
· Guia de lectura en pdf