Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaAquest matí s'ha celebrat la primera immersió dins del programa Viu la Posidònia, que impulsa l'Ajuntament d'Eivissa, i que inclou activitats ambientals, gastronomiques, d’art i accions formatives.

La regidora de Turisme, Montse García ha assenyalat que “ La immersió d'avui tenia com a objectiu difondre la importància de protegir la planta mil·lenària, aconseguir que cada vegada hi hagi més protectors de la Posidònia i també poder captar fotografies de la praderia de posdònia declarada Patrimoni de la Humanitat”.

La regidora ha afegit que “en aquesta immersió han participat persones que han aconseguit la seva plaça en els concursos Viu la Posidònia en xarxes socials i que han guanyat els seus premis en sortejos que es produeixen de manera transparent i aleatòria. També han participat fotògrafs submarins, que col·laboren per a donar visibilitat a aquest programa en xarxes socials, ja que el nostre principal objectiu és la conscienciació”.

Abans de la immersió amb l'escola de busseig Scuba Ibiza, la biòloga Marisol Torres ha explicat als participants el cicle biològic de la Posidònia, les amenaces a les quals s'enfronta la planta mil·lenària per factors com les ancores dels vaixells o la contaminació per abocaments, així com pel canvi climàtic i l'augment de la temperatura de la mar o la proliferació d'algues invasores. Segons Marisol Torres, “la Posidònia protegeix el fons marí, la costa i les nostres platges. Les restes de Posidònia que veiem permeten regenerar la sorra de les platges i són essencials per a evitar l'erosió de la costa . La Posidònia és un sistema perfecte i tenim la immensa sort que és una planta mil·lenària endèmica de la Mediterrània ’.

El programa d'activitats inclou gastronomia, amb degustacions en 15 restaurants de l'illa que ofereixen menús homenatge a la Posidònia amb producte ‘Peix Nostrum’ . Entre els sortejos de premis per a les persones que participen en els concursos i responen de manera correcta a les preguntes sobre la importància i la funció de la planta també s'inclouen degustacions en els restaurants que participen en la promoció.

La primera guanyadora d'un dels premis podrà gaudir aquesta nit d'un sopar en el restaurant La Gaia.

El programa continua fins al 6 de desembre amb activitats com a caiac i paddle surf en la Posidònia; activitats educatives i ambientals amb diferents seminaris en línia, a més de nous concursos amb sortejos de places per a excursions o degustacions en restaurants i premis a les millors fotografies que inclouen nits d'hotel o joies Posidònia per als guanyadors.

La regidora Montse García ha conclòs que “estem contents perquè més de 100 persones han participat en el primer concurs que s'ha llançat en xarxes socials i tenim dades positives del seguiment de la lectura dels còdis QR dels menús en els restaurants. Continuarem participant en aquesta promoció, que a més de fer costat a la Posidònia, demostra que el nostre municipi ofereix un programa atractiu d'activitats que es realitzen amb totes les mesures de seguretat fins a desembre’.