Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Consell de CapitalitatL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha presidit aquest matí la reunió telemàtica del Consell de la Capitalitat, en la que hi ha participat el vicepresident del Govern Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, la consellera de Presidència, Pilar Costa, la consellera de Cooperació Municipal del Consell d'Eivissa, Maria Fajarnés, la primera tinent d'alcalde d'Eivissa, Elena López, i el segon tinent d'alcalde, Aitor Morrás.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha volgut 'agrair el compromís de les dues administracions, Consell Insular d'Eivissa i Govern de les Illes Balears, amb la ciutat d'Eivissa i en el compliment de la Llei de Capitalitat, tot i el moment econòmic complicat per a totes les institucions. Unes inversions que al final es traslladen en poder donar un millor servei a la ciutadania d'Eivissa’.

Durant la reunió s'han concretat les inversions de 2020 i les previsions d'inversions pel 2021.Com a punt important en l'ordre del dia s'ha decidit executar el projecte de condicionament de l’aparcament de sa Jovería amb els pressuposts de 2021. Aquesta decisió ha estat presa a causa de la complexitat del projecte i als estudis que s'han sol·licitat per part del Consell Insular.

La inversió que estava destinada a aquest aparcament, d'1,5 milions d'euros, passarà a recuperar l'adquisició del solar de l'Hospital Vell de Dalt Vila que havia de ser comprat amb la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible però que, a causa de la COVID-19, el Govern va decidir retirar.

Amb la compra del solar de l'Hospital Vell de Dalt Vila es recuperarà i estudiarà el jaciment allí existent i es crearà un parc arqueològic de caràcter públic i obert a la ciutadania. A més permetrà connectar aquella zona, situada al costat del carrer Hospital, amb la ronda Calvi i el baluard de Sant Jaume.

En referència a les inversions previstes pel Govern de les Illes Balears, continuen la seva tramitació i pel que fa a la cessió del solar d'Isidor Macabich per a fer Habitatge Públic, per valor de 3 milions d'euros, s'aprovarà al ple de l’Ajuntament d’Eivissa del mes de novembre.
Pel que fa al nou pavelló esportiu, el projecte es troba en fase de redacció i està valorat en més de 400.000 euros.