Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Museu saludableEl grup ha analitzat des d’una perspectiva emocional les diferents obres d’art.



El grup de joves amb diversitat funcional, que formen part del grup de teatre ‘Va por ustedes’, ha participat aquesta tarda en una de les unitats didàctiques anomenada ‘Museu terapèutic’ que imparteix la directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, Elena Ruiz.

 La visita ha estat coordinada per la doctora Consuelo Corrionero, metge del Centre de Salut de Vila i monitora del grup de teatre ‘Va por ustedes’, junt amb la infermera, Estela Terrer, coordinadora del Grupo Rutas Saludables i la direcció del MACE. Aquesta és la segona participació en el programa de museu terapèutic des del Servei de Salut d’Eivissa i Formentera, desprès de la visita que van fer el grup de Rutas Saludables del Centre de Salut de Vila. 

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa va posar en marxa el programa de visites terapèutiques en el marc del projecte didàctic del museu. Aquestes visites permeten acostar-se al museu des de la proximitat i ajuden a entendre l'art des d'un vessant emocional.

Es tracta d'un programa inscrit dins del departament didàctic del centre i amb l’experiència de museu terapèutic', el Museu d'Art Contemporani d'Eivissa tracta d'ensenyar a veure l'art a través d'un mètode empíric i descobrir de quina manera l'art i el museu poden col·laborar a l'estabilitat i la felicitat personal i enfrontar-se a les obres d'art des d'una perspectiva emocional. Es tracta d'obrir la consciència enfrontant les nostres pròpies pors.



La pauta de la visita d'avui es divideix en tres parts, una primera part de xerrada al saló d'actes en la que la directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, Elena Ruiz, parlarà als participants i abordarà el tema de la por; una segona part en què cada un dels participants, de forma individual faran un recorregut pel museu cercant aquesta emoció en les diferents obres d'art exposades i una tercera part en la qual es comentaran cada una de les emocions que han viscut. Abans de l’inici del programa, han realitzat una activitat de relaxació i obertura dels 5 sentits al centre de salut de Vila orientada a que els joves arribin de la caminada del centre a museu, tranquils i relaxats.



El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa té una clara vocació didàctica. Des de fa trenta anys el MACE elabora pautes didàctiques encaminades a acompanyar als visitants en el seu recorregut per les nostres col·leccions; aquelles que defineixen la nostra identitat cultural.

L'aïllament que la major part de la població ha sentit durant l'estat d'alarma generat per la Covid-19, no s'acaba amb el davallament d'incidència de la pandèmia, per això el museu vol activar-se com a espai de comunitat i de proximitat, on la gent pugui desfer els hàbits de la solitud i de la por.