abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Es RevellíL'Ajuntament d'Eivissa ha tret a licitació per un import de 299.596 euros les obres del projecte de consolidació i exploratoris d’es Revellí, espai que forma part de la fortificació renaixentista d’Eivissa, situat al sud-est del recinte, al costat de la plaça d’Espanya. Els treballs seran finançats pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat. El termini per a presentar propostes finalitza el pròxim 30 de març.

L’objecte d’aquest contracte és portar a terme les obres necessàries per recuperar i conservar es Revellí que forma part de la muralla d’Eivissa i què és el monument de titularitat municipal més rellevant de la ciutat.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha recordat que ‘des dels anys 90 s’han desenvolupat continues obres per recuperar, conservar i mantenir els llenços de les muralles i els baluards d’Eivissa. Es Revellí és un mig baluard construït als peus del baluard de Santa Tecla i és l’únic lloc del perímetre de baluards de la murada on encara no s´ha fet cap intervenció. Posar-lo en valor culmina tots aquests anys de feina’.
Cal recordar que el recinte fortificat és un dels millors exemples dels sistemes defensius vigents a mitjans del segle XVI i la murada d’Eivissa fou declarada Monument Nacional el 1942 i Patrimoni Mundial el 1999.

L’obra s’emmarca dins les actuacions previstes al Pla Director de les muralles d’Eivissa. La rehabilitació d’aquest espai patrimonial contribuirà a la conservació del conjunt defensiu i la ampliació i millora dels recorreguts patrimonials del barri històric de Dalt Vila. Per altra banda, amb aquesta intervenció es podrà recuperar un espai de domini públic, actualment en desús i cobert per vegetació, sense oblidar que el seu estudi contribuirà a incrementar el coneixement sobre la fortificació des del punt de vista científic i divulgatiu.

Enllaç a:
· Perfil del Contractant del CEPH

Wpp