Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament EivissaEl control d’accés de trànsit comença l’1 de juny.

Les persones residents al barri de Puig des Molins, aquelles amb negocis o garatges en la zona ja poden sol·licitar la targeta d’accés a l’Àrea de Circulació Restringida (ACIRE). El tràmit es realitza de forma presencial a l’empresa Eysa, amb seu al carrer Madrid, 49 d’Eivissa. També es pot realitzar de manera telemàtica a travès de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Eivissa, a l’apartat de Mobilitat. El control d’accés de trànsit a la zona començarà a funcionar el pròxim 1 de juny.

Les persones empadronades a Puig des Molins poden sol·licitar autorització per a un màxim de dos vehicles per habitatge per poder circular i aparcar dins de la zona ACIRE sense restriccions. A més, els veïns i veïnes comptaran amb 10 passis de 24 hores cada mes per a facilitar l'accés a familiars o persones que necessitin anar al seu habitatge de manera puntual. Els vehicles no autoritzats hi podran accedir amb un temps límit de 30 minuts.

Per a realitzar la sol·licitud les persones residents han de presentar el seu DNI; l'últim rebut de l'impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), la fitxa tècnica del vehicle i el permís de circulació del vehicle. Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb l'empresa Eysa al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i al telèfon 661202156.

Podran accedir i estacionar, sense necessitat d'autorització ni registre a la base de dades, les motocicletes, ciclomotors i bicicletes; els vehicles prioritaris en serveis sanitaris d'urgències o de transport ordinari de pacients, de les forces i cossos de seguretat, de protecció civil i del servei d'extinció d'incendis i taxis.

Recordam que el control d’accés al barri estarà situat al carrer de l’Arxiduc Lluís Salvador, confluència amb Via Romana. Aquest accés funcionarà com a filtre per als vehicles autoritzats a accedir al barri de Puig des Molins. A més, es disposarà de dos punts de control de sortida de vehicles que es localitzen sobre la base de la configuració viària de l'àmbit ubicats al carrer de Luci Oculaci i carrer de Tagomago. L’accés també es controlarà a la zona del carrer
Ramón Muntaner 45-91. El sistema a emprar per al control d'accessos serà un sistema d'autorització de pas de vehicles mitjançant lectura i identificació de matrícula.

La posada en marxa de Puig des Molins com a Àrea de Circulació Restringida (ACIRE) va ser una iniciativa consensuada entre l’Ajuntament d’Eivissa i el veïnat de la zona amb l’objectiu de facilitar l’estacionament per als residents donada la orografia i la falta d'estacionaments en la zona. A més, aquesta mesura calmarà el trànsit i tendrà un impacte directe davallant la contaminació acústica al barri i millorant la qualitat de vida dels residents.

Aquest projecte s'emmarca dins de l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible (EDUSI) i està cofinançat en un 50% amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Enllaç a:
· Tràmit a la seu electrònica

Wpp