Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

maceEl Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) ha organitzat una ponència amb l’arquitecte Marià Castelló amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el pròxim 18 de maig. La presentació serà de 18.30 a 19 hores i després hi haurà una xerrada de l’arquitecte amb la periodista i directora del Diario de Ibiza, Cristina Martín, de 19 a 19:45 hores. L’entrada a aquesta activitat és lliure fins a completar aforament.

El Dia Internacional dels Museus és una cita marcada al calendari anual per l'ICOM, que cada any llença un lema que serveix per focalitzar assumptes d'interès general. Aquest any el lema és: ‘Museus, sostenibilitat i benestar’ i en aquest sentit versarà la ponència al museu d’Eivissa.

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Són institucions de confiança i estan en posició per crear un efecte cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible; des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Marià Castelló és arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, on es va graduar amb honors. Nascut a Eivissa en 1976, la seva vida i la seva obra estan estretament lligades a l'illa de Formentera, el paisatge de la qual, cultura i tradició han vertebrat la seva professió.


En un format de petit atelier, des de 2002 el seu estudi ha optat per un enfocament transversal de la professió que li ha permès desenvolupar projectes de territori, patrimoni, paisatge, habitatge, equipament, disseny interior, disseny de producte, recerca, divulgació i docència, sempre sota un prisma holístic on es dilueixen les fronteres entre les diferents escales i disciplines.


La singular pràctica professional de l'estudi ha estat reconeguda a nivell europeu i internacional amb l'Esment Especial - Finalista del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (2017), Finalista dels Premis FAD (2017), Finalista de la XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura (2018), Premi nacional NAN (2018), nominat al premi EU Messes Award '22 (2022), Premi internacional Architecture Màster Prize (2022) o el Premi honorífic Ramon Llull (2023). El treball del seu estudi també ha estat difós per nombroses publicacions i exposicions a esfera internacional.


Entre els projectes més destacats es troben les intervencions a la Torre des Pi des Català i en el Fossar Vell, sobre patrimoni històric protegit, el Centre d'Esports Nàutics de Formentera, i habitatges com a Can Xomeu Rita, Ca l’Amo i Bosc d’en Pep Ferrer.

Wpp