Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

vola patrocina grup ciutats patrimoni

El Grup de 15 ciutats espanyoles inscrites a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO tindrà una presència destacada en diversos suports publicitaris de la Volta a la seva edició de 2015, en virtut d'un conveni de col·laboració signat l'any passat entre ambdues entitats, com: el Llibre de Ruta oficial de la Volta, el seu lloc web i xarxes socials, la instal·lació de tanques amb els noms de les 15 ciutats en les línies de sortida i línies de meta de cadascuna de les 21 etapes, així com diverses sobreimpressions publicitàries en les retransmissions especials que RTVE farà de la cursa ciclista.

L'edició 2015 de la Volta recalarà a tres de les ciutats que formen part de la xarxa: Còrdova (27 d'agost, sortida), Àvila (11 de setembre, arribada) i Alcalá de Henares (13 de setembre, sortida).

Aquesta acció promocional del Grup s'inscriu dins el Pla Operatiu de Turisme 2015 com a part de les activitats de difusió entre el públic final nacional i internacional de les 15 Ciutats Patrimoni com a destinació turística i cultural de primer ordre, donat el prestigi i la gran repercussió mediàtica de la Volta, una de les proves ciclistes més importants del món.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humnaitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que la integren, així com en la seva promoció turística nacional i internacional. Formen el Grup les ciutats d'Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa / Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda, totes elles reconegudes er la UNESCO com a Patrimoni Mundial.

La 70ª edició de la Volta Ciclista a Espanya ha arrancat amb una contrarellotge per equips entre les localitats de Puerto Banús i Marbella, a Màlaga. El recorregut total consta de 3.374,4 quilòmetres repartits en 21 etapes, del dissabte 22 d'agost al diumenge 13 de setembre, fins a l'arribada a la meta de Madrid.

Sis etapes planes, 13 de mitja i alta muntanya, una contrarellotge individual i la citada contrarellotge per equips conformen el traçat d'una carrera que comptarà amb alguns dels millors noms del pilot ciclista internacional.

Entre els favorits destaquen el britànic Chris Froome, doble guanyador del Tour de França (2013 i 2015) i vencedor del mallot de la combativitat en la Volta 2014; Nairo Quintana, colombià, segon classificat en el passat Tour de França i una de les majors promeses del panorama internacional; l'espanyol Alejandro Valverde, guanyador de la Volta a 2009; l'italià Vincenzo Nibali, que compta en el seu palmarès amb un Tour de França (2014) i una Volta a Espanya (2010); i Joaquim 'Purito' Rodríguez, que ve d'aconseguir dos victòries d'etapa al Tour