Setembre 20, 2020

FAQs

Tràmits i serveis

Puc fer l’empadronament on-line? 

L'empadronament no és un tràmit que es pugui fer on-line. Si no es pot ajornar el teu empadronament, envia un…

L'empadronament no és un tràmit que es pugui fer on-line. Si no es pot ajornar el teu empadronament, envia un correu, estudiarem el teu cas i si és pertinent et donarem cita personalitzada: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Com puc fer per empadronar un nadó?

En primer lloc s'ha de registrar el nadó al Registre Civil i obtenir el llibre de família. Amb el llibre,…

En primer lloc s'ha de registrar el nadó al Registre Civil i obtenir el llibre de família. Amb el llibre, pots acudir a l'Ajuntament d'Eivissa, edifici CETIS, i farem l'empadronament. Recorda que has d'aportar els documents d'identitat dels progenitors i el llibre de família. Si el nadó s'empadrona a un habitatge on NO consti un dels dos progenitors, necessitarem l'autorització d'aquest/a per empadronar-lo amb l'altre progenitor/a.

M'han cancelat la meua cita del padró i ara no sé quan me faran el tràmit. Necessit l'empadronament per una altra gestió. Què puc fer?

Totes les cites que han estat cancelades en les setmanes de confinament es recuperaran de seguida possible, per a la…

Totes les cites que han estat cancelades en les setmanes de confinament es recuperaran de seguida possible, per a la qual cosa trucarem des de l'Ajuntament d'Eivissa a totes les persones afectades per donar-lis nova cita. Si el teu empadronament és urgent, envia un correo electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. explicant amb detall quina és la urgència i valorarem el teu cas.

Com puc sol·licitar el certificat d'empadronament imprescindible per acollir-me a la moratòria de les hipoteques?

Pots realitzar el tràmit telemáticament a la seu electrònica, amb certificat digital, mitjançant els següents enllaços:· Certificat d'empadronament individual· Certificat d'empadronament col·lectiu …

Pots realitzar el tràmit telemáticament a la seu electrònica, amb certificat digital, mitjançant els següents enllaços:
· Certificat d'empadronament individual
· Certificat d'empadronament col·lectiu 

T'informam que si no disposes de certificat digital per tramitar, pots substituïr el certificat d'empadronament per una declaració responsable que inclogui la justificació expressa dels motius, relacionats amb les conseqüències de la crisi del COVID- 19, que t'impedeixen aquesta aportació. Després de la finalització de l'estat d'alarma i les seues pròrrogues disposaràs del termini d'un mes per l'aportació dels documents que no hagis facilitat.

Si cap d'aquestes alternatives t'és possible, s'atén excepcionalment de forma presencial a les oficines del Servei d'Atenció a la Ciutadania (edifici CETIS). Quan arribis a la porta te farem esperar fora per entrar d'un en un i fer el tràmit amb totes les mesures de seguretat i higiene. Aquest tràmit, al ser un certificat, té un cost de 5 euros que només podràs abonar amb targeta de dèbit o crèdit. Pendent de l'evolució de la situació, aquest tràmit es pot fer de dilluns a divendres en horari de 9.30 a 12.30 hores.
T'informam que el tràmit és una sol·licitud i que en un parell de dies se't remetrà el certificat d'empadronament per correu electrònic perquè no hagis de tornar.
Així mateix, si no pots venir a presentar-lo personalment, pots fer una autorització a una altra persona per a que el pugui sol·licitar en nom teu.

Quins tràmits són els imprescindibles i inajornables per realitzar a l’Ajuntament d’Eivissa de forma presencial? 

En aquests moments en principi no hi ha cap tràmit que no sigui ajornable. Pensa que estan suspesos els terminis…

En aquests moments en principi no hi ha cap tràmit que no sigui ajornable. Pensa que estan suspesos els terminis per presentar recursos, per pagar multes o taxes, per participar en processos selectius... Però en cas de dubte, t'atenem per e-mail i telèfon, i estudiam cada cas. 
· Llistat de totes les extensions i correus electrònics en pdf

Com puc demanar informació a l’Ajuntament d’Eivissa des de casa? 

Si vols posar-te en contacte amb l'Ajuntament d'Eivissa pots fer-ho per les següents vies: telèfon, correu electrònic, seu electrònica. · Llistat de totes…

Si vols posar-te en contacte amb l'Ajuntament d'Eivissa pots fer-ho per les següents vies: telèfon, correu electrònic, seu electrònica
· Llistat de totes les extensions i correus electrònics en pdf

Puc fer un registre d’entrada sense venir a l’Ajuntament d’Eivissa? 

Els terminis legals de qualsevol tràmit estan actualment aturats per ordre del Govern central. Segurament no cal que facis un…

Els terminis legals de qualsevol tràmit estan actualment aturats per ordre del Govern central. Segurament no cal que facis un registre de documentació per cap tema en aquests moments però el pots realitzar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Si tens el dubte o alguna urgència, telefona i estudiarem el teu cas.

Continuarà el Servei d’Ajuda a Domicili i de Menjar a Domicili? 

Sí, aquests serveis han estat declarats essencials i es continuaran prestant.

Sí, aquests serveis han estat declarats essencials i es continuaran prestant.

Estan oberts els centres de Serveis Socials? 

Els centres de Serveis Socials romandran tancats, però es prestarà atenció telefònica o telemàtica. Pots consultar els telèfons a www.eivissa.es/covid. 

Els centres de Serveis Socials romandran tancats, però es prestarà atenció telefònica o telemàtica. Pots consultar els telèfons a www.eivissa.es/covid

Existeix algun tipus d'ajuda específica per a famílies monoparentals? Si és així, a on m'he de dirigir per tramitar-la?

Hisenda i la Seguretat social disposen d'ajudes específiques per famílies monoparentals per fill menor a càrrec. La informació entorn aquestes…

Hisenda i la Seguretat social disposen d'ajudes específiques per famílies monoparentals per fill menor a càrrec. La informació entorn aquestes ajudes es troba descrita a les pàgines webs oficials de cadascuna de les administracions públiques.

Existeixen ajudes per fer front al pagament del lloguer? Qui té accés a elles i on puc obtenir més informació o iniciar el tràmit?

A la Comunitat Autonoma de les Illes Balears, l'Institut Balear de l'habitatge (IBAVI) és el responsable de gestionar l'habitatge públic…

A la Comunitat Autonoma de les Illes Balears, l'Institut Balear de l'habitatge (IBAVI) és el responsable de gestionar l'habitatge públic i les ajudes relacionades amb l'habitatges, inclòs el lloguer. La Conselleria de Serveis Socials i Esports també compta amb una ajuda de lloguer per a persones beneficiàries d'una pensió no contributiva. D'altra banda, per la situació especial per Covid-19, el Govern de l'Estat ha establert una sèrie d'ajudes regulades al Reial Decret 11/2020 de 31 de març, pel que s'adopten mesures urgents complementàries a l'àmbit social i econòmic per fer front al COVID-19, entre les que hi ha específicament ajudes en concepte de lloguer. Cadascuna de les ajudes té regulades les pròpies condicions d'accés. Pot informar-se directament a l'IBAVI, Conselleria de Serveis Socials i Esports del Govern de les Illes Balears o bé al BOE núm. 91 de 1 d'abril de 2020.

Es cobrarà el servei d’escoles infantils municipals mentre romanen tancades? 

Està previst no cobrar el servei mentre aquest no es torni a reprendre. Pel que fa al mes de març…

Està previst no cobrar el servei mentre aquest no es torni a reprendre. Pel que fa al mes de març es descomptarà el corresponent al temps que no s’han realitzat les activitats.

He de pagar taxes i impostos municipals?

En aquests moments tots els terminis de pagament estan suspesos per l'Estat d'Alarma, per tant no s'ha de fer cap…

En aquests moments tots els terminis de pagament estan suspesos per l'Estat d'Alarma, per tant no s'ha de fer cap abonament. Les persones que havíen abonat serveis del mes de març que varen quedar interromputs, podran demanar la devolució dels dies en que no va haver servei. No s'ha cobrat cap servei domiciliat del mes d'abril. La resta de taxes municipals seran revisades durant les propers setmanes i mesos i es decidirà quines es mantenen i quines pateixen modificacions si correspon. El període de pagament d'imposts municipals no està encara obert i per tant en aquests moments no s'ha d'abonar cap impost.

Tens dubtes sobre les mesures tributàries que es prenen arrel de la crisi del COVID-19? 

Consulta el següent enllaç la web de l'Agència Tributària on trobaràs també les respostes a les preguntes freqüents: · Mesures tributàries…

Consulta el següent enllaç la web de l'Agència Tributària on trobaràs també les respostes a les preguntes freqüents:
· Mesures tributàries en pdf