Setembre 20, 2020

FAQs

Padró

Puc fer l’empadronament on-line? 

L'empadronament no és un tràmit que es pugui fer on-line. Si no es pot ajornar el teu empadronament, envia un…

L'empadronament no és un tràmit que es pugui fer on-line. Si no es pot ajornar el teu empadronament, envia un correu, estudiarem el teu cas i si és pertinent et donarem cita personalitzada: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Com puc fer per empadronar un nadó?

En primer lloc s'ha de registrar el nadó al Registre Civil i obtenir el llibre de família. Amb el llibre,…

En primer lloc s'ha de registrar el nadó al Registre Civil i obtenir el llibre de família. Amb el llibre, pots acudir a l'Ajuntament d'Eivissa, edifici CETIS, i farem l'empadronament. Recorda que has d'aportar els documents d'identitat dels progenitors i el llibre de família. Si el nadó s'empadrona a un habitatge on NO consti un dels dos progenitors, necessitarem l'autorització d'aquest/a per empadronar-lo amb l'altre progenitor/a.

M'han cancelat la meua cita del padró i ara no sé quan me faran el tràmit. Necessit l'empadronament per una altra gestió. Què puc fer?

Totes les cites que han estat cancelades en les setmanes de confinament es recuperaran de seguida possible, per a la…

Totes les cites que han estat cancelades en les setmanes de confinament es recuperaran de seguida possible, per a la qual cosa trucarem des de l'Ajuntament d'Eivissa a totes les persones afectades per donar-lis nova cita. Si el teu empadronament és urgent, envia un correo electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. explicant amb detall quina és la urgència i valorarem el teu cas.

Com puc sol·licitar el certificat d'empadronament imprescindible per acollir-me a la moratòria de les hipoteques?

Pots realitzar el tràmit telemáticament a la seu electrònica, amb certificat digital, mitjançant els següents enllaços:· Certificat d'empadronament individual· Certificat d'empadronament col·lectiu …

Pots realitzar el tràmit telemáticament a la seu electrònica, amb certificat digital, mitjançant els següents enllaços:
· Certificat d'empadronament individual
· Certificat d'empadronament col·lectiu 

T'informam que si no disposes de certificat digital per tramitar, pots substituïr el certificat d'empadronament per una declaració responsable que inclogui la justificació expressa dels motius, relacionats amb les conseqüències de la crisi del COVID- 19, que t'impedeixen aquesta aportació. Després de la finalització de l'estat d'alarma i les seues pròrrogues disposaràs del termini d'un mes per l'aportació dels documents que no hagis facilitat.

Si cap d'aquestes alternatives t'és possible, s'atén excepcionalment de forma presencial a les oficines del Servei d'Atenció a la Ciutadania (edifici CETIS). Quan arribis a la porta te farem esperar fora per entrar d'un en un i fer el tràmit amb totes les mesures de seguretat i higiene. Aquest tràmit, al ser un certificat, té un cost de 5 euros que només podràs abonar amb targeta de dèbit o crèdit. Pendent de l'evolució de la situació, aquest tràmit es pot fer de dilluns a divendres en horari de 9.30 a 12.30 hores.
T'informam que el tràmit és una sol·licitud i que en un parell de dies se't remetrà el certificat d'empadronament per correu electrònic perquè no hagis de tornar.
Així mateix, si no pots venir a presentar-lo personalment, pots fer una autorització a una altra persona per a que el pugui sol·licitar en nom teu.