Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bon NadalL’Ajuntament d’Eivissa inaugura les festes de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat, que inclou 221 motius nadalencs repartits pels carrers, barris i zones de la ciutat.

La plaça d’Antoni Albert i Nieto va acollir, divendres dia 1 de desembre, l’encesa de l’enllumenat nadalenc de la ciutat d’Eivissa, donant així inici al programa d’actes i activitats de les Festes de Nadal.

L’acte d’inauguració s’inicià amb el discurs de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la posterior actuació del Cor Infantil del Patronat Municipal de Música d’Eivissa, que interpretà tres temes musicals de caire nadalenc i solidari. El primer tema va ser una cançó nadalenca i els altres dos temes, amb missatge solidari foren “Give us a hope” i “Oye” de l’autor nord-americà Jim Papoulis.

Pel que fa a l’enllumenat de Nadal, que enguany va guanyar en concurs públic l’empresa cordovesa Iluminaciones Ximénez, s’han instal·lat un total de 221 motius de variada tipologia i distribuïts pel municipi. Les decoracions que s’utilitzen son  fixes i dinàmiques, per a crear efecte lluminós en els diferents motius.

Des del punt de vista tècnic, l’enllumenat està fabricat en tecnologia 100 per cent LED d’alta eficiència, amb obertura suau per evitar concentració de brillantors. D’aquesta manera, el consum elèctric es fixa en el que determina el Reglament d’Eficiència Energètica d’enllumenats exteriors.

Quant a la dotació de motius, el repartiment és el següent:
- 83 Arcs transversals de diferents longituds
- 62 Motius de fanal
- 50 Arbres il·luminats
- 15 Figures singulars
- 2 Panells lluminosos
- 2 Il·luminacions de fatxada de locals
- 3 Cartells lluminosos
- 4 Voltes de gran format

Pel que fa a les ubicacions, l’enllumenat s’ha concentrat en el recorregut de la Cavalcada Reial, el nucli històric com a entrada a la zona patrimonial, carrers i avingudes principals i zones on es desenvoluparan les activitats municipals com la plaça d’Antoni Albert i Nieto, el parc de la Pau, plaça del Parc i Vara de Rey. També, per primera vegada, s’il·luminen els principals accessos a la ciutat, concretament les rodones de Can Misses, ses Figueretes i d’Ignasi Wallis.  

Els carrers, avingudes i edificis amb enllumenat nadalenc són: avinguda d’Espanya, avinguda d’Ignasi Wallis, avingudes d’Isidor Macabich i de Bartomeu Roselló, entrada a l’avinguda d’Ignasi Wallis, carrer de Canàries, Aragó, Sant Cristòfol, Anníbal, Bisbe Abad i Lasierra, Bisbe Cardona i Tur, Bisbe Torres i Bisbe Azara. A la plaça d’Antoni Albert i Nieto, s’han instal·lat 4 voltes quadrades de més de 15 metres d’alçada i 8’5 metres de amplària que composen una gran cúpula de llum a la que arribaran els Reis d’Orient el dia de 5 de gener.

A Vara de Rey s’han instal·lat cortines de malla LED a tot l’arbrat (40 unitats) a més d’un arbre de Nadal instal·lat a la capçalera del passeig. A la plaça del Parc, que acull un dels dos mercadets de Nadal, s’ha decorat també tot l’arbrat.  A més, també es comptarà amb enllumenat decoratiu nadalenc a la façana de l’Espai Cultural de Can Ventosa i del Centre d’Oci Juvenil C-19.   

Pel que fa als arbres de Nadal, hi haurà quatre arbres distribuïts a diferents punts de la ciutat: el ja esmentat a Vara de Rey, de 12 metres d’alçada,  i els de la plaça d’Antoni Albert i Nieto, de 16 metres, l’arbre ubicat al parc de la Pau, i que ha estat realitzat pels alumnes de Forja de l’Escola d’Arts i Oficis, i un quart arbre, de 6 metres d’alçada, situat a la plaça de San Telm.

Els horaris de l’enllumenat de Nadal són els següents:
De dilluns a dijous, de les 18 a les 22 hores; divendres, dissabtes i diumenges de 18 a 00.00 hores, i els dies 24 i 31 de desembre i dia 5 de gener, de 18 a 02.00 hores.