Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Neteja fons maríDurant la jornada d'ahir s’ha realitzat una jornada de neteja dels fons marins de la zona de Ses Figueres, a la badia de Talamanca. Aquesta neteja s'ha efectuat dins del contracte d'abalisament de la zona de Ses Figueres que ha licitat l'Ajuntament d’Eivissa per als pròxims tres anys. La neteja realitzada ha tingut una duració de cinc hores i han participat dos bussos de l'empresa adjudicatària del contracte, retirant-se 240 kg de residus del fons marí, principalment restes de fibra d'embarcacions, cordes, pals d'alumini, elements fèrrics i plàstics.

“Aquesta neteja anual del fons marí és una de les millores que contemplava el contracte d’abalisament de la zona de Ses Figueres” ha explicat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski, qui ha anunciat que “estem preparant una segona acció de neteja de la zona durant aquest estiu. Amb aquestes actuacions es contribueix a la millora ambiental de la badia de Talamanca.”.

Aquest espai és un punt molt sensible a causa de les males pràctiques d’alguns usuaris de les embarcacions, que utilitzen per fondejar elements com pneumàtics o qualsevol ferro o material pesant, amb el perjudici conseqüent que provoquen. En aquesta zona, a més, també és habitual trobar restes d’embarcacions fondejades a la platja o al fons marí, a causa dels temporals o de la manca de manteniment de les embarcacions.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski