Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Participació Jordi Salewski a la COP25Salewski ha explicat la importància de les praderies de posidònia i el projecte per protegir-la a la badia de Talamanca.

Aquest matí, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski, ha participat en un acte de la Cimera del Clima (COP 25) que s’està celebrant al recinte d’IFEMA a Madrid. En aquesta xerrada, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la intervenció de Salewski ha tractat sobre el valor de la posidònia oceànica en la lluita contra el canvi climàtic.

A la seua intervenció, Salewski ha explicat que les praderes de posidònia funcionen com “un bosc que atrapa el carboni de l’atmosfera i ajuda a mitigar els impactes del canvi climàtic”, i ha exposat la importància de lluitar contra els processos de degradació que està patint aquesta planta marina.

 

En aquesta línia, Salewski ha exposat la problemàtica que pateix la badia de Talamanca i els impactes que pateix la posidònia a causa dels fondejos incontrolats, així com la feina que s’està desenvolupant des de l’Ajuntament d’Eivissa per salvar aquest espai, i que va iniciar-se amb la substitució de l’antic emissari: “Ara volem aconseguir la gestió de les boies ecològiques per evitar el fondeig il·legal i començar una recuperació ambiental de la badia de Talamanca”. Salewski també ha incidit en la importància de l’educació ambiental per fer conscient a la ciutadania del seu valor.