Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió alcaldesEls alcaldes d'Eivissa, Palma i Maó demanen l'activació del turisme interilles, i la derogació la Llei d'estabilitat pressupostària per tal de fer front a les necessitats que marquen la nova situació sanitària.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, s'ha reunit avui, via telemàtica amb els alcaldes de Palma, José Hila, i de Maó, Hèctor Pons, per tal de coordinar accions conjuntes i compartir sinergies en relació amb diferents temes comuns a les tres ciutats.

Els temes tractats a la reunió han estat la mobilitat sostenible amb l'apertura de més carrers per a vianants, la sol·licitud al Govern de l'Estat de la derogació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i l'activació del turisme interilles, així com la preocupació conjunta davant l'incompliment de les mesures sanitàries durant el primer dia en què s'han entrat en Fase 1 de desconfinament.

Pel que fa a la mobilitat sostenible, els tres alcaldes han coincidit en seguir impulsant una mobilitat més sostenible i segura amb l'ampliació de zones exclusives per a vianants i per a la pràctica esportiva.
També han coincidit en la necessitat de l'activació quan abans del turisme interilles, complint les mesures sanitàries i de control, per tal d'incentivar un flux turístic que permeti pal·liar la manca de turisme internacional.

Els alcaldes també han sol·licitat de manera formal al govern de l'Estat la derogació de la Llei Pressupostària que consideren 'injusta' i reivindiquen 'que es puguin alliberar els superàvits que necessitem per a la nostra ciutadania i ara més que mai donat que ens trobem en una situació crítica'.

Tant a Eivissa, Palma i Maó, aquesta nit passada s'han produït incompliments en les mesures sanitàries als carrers i establiments. En aquest sentit, els alcaldes han mostrat la seva preocupació davant aquestes situacions que s'han produït després de l'apertura de les terrasses dels establiments de restauració i bars. Per aquest motiu demanen responsabilitat a la ciutadania, que se segueixin complint les franges horàries i les normes. 'No ens podem permetre, com a destinació turística que som tornar enrere. En la mà de tothom està la responsabilitat de complir les mesures sanitàries', ha dit l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz.