Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Districte07800Districte07800 rebrà a partir de juny assessorament de la Fundació Bit per a la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia a Eivissa mitjançant el programa Emprenbit.

El projecte districte07800, iniciativa de l’ajuntament d’Eivissa que compta amb la col·laboració de la Direcció General d'Innovació, per digitalitzar l’ecosistema productiu i comercial d'Eivissa, rebrà a partir del mes de juny l'assessorament de la Fundació Bit que prestarà els seus serveis de suport a l'emprenedor mitjançant un espai virtual.

D'aquesta manera, l'equip EmprenBit del departament d’Innovació de la Fundació Bit posa a la disposició dels emprenedors eivissencs tota l’experiència de més de quinze anys i els seus recursos d'assessorament.

La Directora general d’innovació, Núria Riera, ha destacat la importància de donar resposta al teixit empresarial d’Eivissa i Formentera en el suport a la innovació tecnològica, especialment dirigida a empreses intensives en coneixement i d’alta tecnologia; que són els que poden servir de palanca a la resta de sectors en la digitalització i la innovació, eines imprescindibles en la competitivitat empresarial.

Des de l'Ajuntament d'Eivissa, el regidor de Promoció Econòmica i Modernització, Aitor Morrás, ha valorat ‘molt positivament’ que la iniciativa EmprenBit arribi a les empreses d'Eivissa i les ajudi a prendre decisió per a ser més competitives des del seu inici.

Morrás ha assenyalat que ‘la cooperació institucional és fonamental per avançar en l'emprenedoria, així comptar amb la col·laboració de la Direcció General d'Innovació i la Fundació Bit, és importat perquè l'assessorament i coneixement d'EmprenBit arribi a empreses del municipi’. Aixì mateix ha destacat que ‘aquest acompanyament que Emprenbit fa a les empreses d'Eivissa pot ajudar a les empreses de l’illa a objectivar situacions empresarials que es poden trobar al llarg del seu desenvolupament emprenedor’.

El conveni entre la Direcció General d’Innovació i l’Ajuntament d’Eivissa contempla properament disposar d’un espai físic que pugui allotjar el servei, per al moment aquest s'oferirà a través dels canals en línia: xarxes socials (Twitter @EmprenBit), correu electrònic i videoconferència.

Amb tot plegat, es pretén aconseguir un entorn de qualitat per afavorir la creació d’empreses innovadores i la consolidació d'empreses basades en el coneixement i la tecnologia.

Els recursos que farà servir la Fundació Bit per convertir les idees en negocis d’èxit es basen en quatre aspectes clau: la validació del model de negoci, l'accés a finançament, la formació en temàtiques específiques i el networking.

Més sobre districte07800: l’espai - www.districte07800.cat - obert a totes les activitats relacionades amb la generació del coneixement i la informació, està destinat a totes les iniciatives de creació, producció i/o distribució de béns i serveis creatius i la seva integració a altres sectors. La pàgina web compta amb un directori on es poden inscriure totes aquelles empreses relacionades amb l’àmbit tecnològic i creatiu.

Així mateix, el districte07800 té un Campus on ofereix, de moment, una vintena de cursos, tallers i webinaris gratuïts d’una àmplia temàtica que permetran a les persones interessades actualitzar el seu coneixement general. També es dóna la possibilitat a qui vulgui compartir coneixements d’impartir els seus propis cursos en aquest espai.

Més sobre EmprenBit: Durant 2019, la Fundació Bit ha avaluat un total de 65 sol·licituds d’incubació, de les quals se n’han aprovat 17, amb un 26 % d’idoneïtat. Encara que la conjuntura econòmica ha provocat una demanda menor de sol·licituds respecte de l’any 2018, el nombre de projectes incubats ha augmentat perquè presenten una qualitat millor. Actualment, el servei EmprenBit de la Fundació Bit assessora 15 projectes que ocupen 95 persones.