Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bonet VallriberaBonet Vallribera, autor plàstic i autodidacta, exposa '17 quadrats' a l'Avantsala de la sala de Plens de l'Ajuntament d'Eivissa.

José Carlos Bonet Vallribera, autor plàstic, autodidacta i polifacètic, exposa des d'avui l'obra 17 quadrats a l'Avantsala de la sala de Plens de l'Ajuntament d'Eivissa. La presentació de la mostra ha estat a càrrec del regidor de Cultura, Pep Tur, la directora de Museu d'Art Contemporani, Elena Ruiz, i l'autor Bonet Vallribera.

El regidor de Cultura, Pep Tur, ha destacat que l'obra de Bonet Vallribera ha parlat sempre per si sola. 'És un artista que al llarg de tota la seva carrera creativa ha mostrat una coherència que moltes vegades és difícil de trobar i que ara mateix està treballant amb una sèrie de materials i una estètica completament minimalista que crec que és molt rellevant', ha apuntat.

Totes les obres seleccionades per aquesta exposició han estat realitzades als darrers dos anys, motiu pel qual guarden una gran unitat d'estil. La policromia més que veure's s'intueix, a causa de la composició de plaques de fusta pintada i enquadernada. La mostra respon a l'economia expressiva que revisita els preceptes del minimalisme i d'altres avantguardes.

La directora del Museu d'Art Contemporani, Elena Ruiz, ha dit que cal fer un esforç de penetració en les obres de Bonet Vallribera per a veure què batega i què vol dir amb elles. 'Utilitza la forma del quadrat, que és una forma molt pitagòrica i que és present com a símbol universal en gairebé totes les trajectòries o pensaments filosòfics. El quadrat es recolza sobre els quatre costats, és una forma forta i sòlida. Les obres transmeten sensació d'harmonia i estabilitat perquè estan molt ben secundades i construïdes'. Ruiz ha destacat a més la importància de la utilització del color, gairebé restringit a monocromàtics i de la llum.

Per part seva, l'autor ha explicat que últimament el que fa és 'intentar investigar amb materials nous, de construcció, i establir un diàleg entre què és la pintura, l'escultura, l'objecte. Bàsicament és un diàleg entre oposats, la calidesa que té la fusta i els materials com el metacrilat o el policarbonat'.

José Carlos Bonet Vallribera (1965) ingressa a l'Escola d'Arts i Oficis d'Eivissa on estudia Arquitectura Interior i es diploma com interiorista l'any 1992. Aprofita els coneixements i tècniques adquirides per a tornar a dedicar-se a la seva gran passió. El juliol de 1992 realitza la seva primera exposició individual a la Galeria Metròpolis d'Eivissa. Des de llavors prossegueix el seu camí artístic.

Bonet Vallribera basa el seu mètode en l'experimentació, com demostra el seu itinerari creatiu, en constant esdevenir. La seva obra mostra una permanent evolució que es percep tant en la incessant recerca de materials, com en la recerca dels seus valors plàstics. Ha assajat diverses tècniques artístiques: el gravat, l'escultura i la pintura, trobant-se així mateix còmode en la construcció d'obres ambientals efímeres en diàleg amb l'espai, on amb llum de neó explora les possibilitats de transformació sensible i anímica.

L'exposició romandrà exposada a l'Avantsala de la sala de plens fins al mes d'agost de 2021.