Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Llibres UniversitatL'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera ha iniciat la restauració d'una sèrie de llibres d'actes de l'antiga Universitat i els Llibres de la Sal, datats del segle XVII.

L'Arxiu Històric de l'Ajuntament d'Eivissa ha començat aquesta setmana les tasques de restauració d'una sèrie de llibres d'actes de l'antiga Universitat d'Eivissa i Formentera i els Llibres de la Sal. Els treballs consisteixen en la restauració de les cobertes de pergamí amb reforços de pell del 'Llibre de l'Escrivà de la Sal' que data de 1635-1636 i els 'Llibres de Juraria', del segle XVII, un llibre d'actes molt important que recull tota la informació sobre l'epidèmia de la pesta bubònica que va assolar l'illa d'Eivissa l'estiu de 1652, així com cartes reials cosides al llibre d'actes.

Per al regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, 'aquesta restauració que hem iniciat ens permet seguir amb la tasca fonamental de l'Arxiu que és preservar i conservar la memòria de la nostra ciutat i a la vegada mantenir en perfecte estat de conservació la documentació que conté. Des de fa anys l'Arxiu està realitzat una tasca molt important, no tan sols de rehabilitació sinó de recerca i d'investigació de nova documentació i per això vull agrair la col·laboració de la ciutadania que es posa en contacte amb l'Arxiu per dipositar documentació, fotografies, arxius sonors'.

Les tasques, que es duen a terme en les instal·lacions de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera, les està realitzant la restauradora Nieves Peinado, de l'empresa EINAM.

En aquesta ocasió, l'Arxiu Històric ha comptat amb una subvenció de 5.000 euros per part del Consell d'Eivissa, com a institució que té les competències en Patrimoni.