Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cursa Patrimoni a FiturL’Ajuntament d’Eivissa ha presentat en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), la XII edició de la cursa Patrimoni que tindrá lloc el mes de desembre, durant el pont festiu.

A la presentació hi han assistit el president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, Carlos García Carbayo, la tinent d’alcalde i regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López. L’acte ha estat conduït per presentadora de F1, Noemí de Miguel i ha comptat amb la presència de Juan Carlos Higuero, ex atleta olímpic i comentarista esportiu i ha comptat amb la participació de la corredora Marta Pérez, finalista olímpica de 1500m a Tokio 2020 i guanyadora de la Cursa de Patrimoni 2019 i Paula Butragueño, Nike Master Trainer i comunicadora de salut i esport.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Elena López, destacat que "aquesta cursa té un caràcter popular, i és la darrer de l’any que tanca el Circuït de Curses patrimoni de la Humanitat. És un circuit que es va posar en marxa al grup a proposta d’Eivissa donat que les 15 ciutats comptaven amb curses similars. Per nosaltres és una cursa molt especial, molt de la nostra ciutat i del nostre patrimoni ja que té lloc durant el pont festiu i coincideix amb les dates de la declaració d'Eivissa com a patrimoni Mundial per la UNESCO, el 4 de desembre de1999."

Per la seva banda, l’alcalde de Salamanca i president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, Carlos García Carbayo, ha avançat que el programa complet del Circuit de Carreres del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, entre les que s’inclou la d’Eivissa, es presentarà pròximament a la capital del Tormes. Segons ha assenyalat, aquesta iniciativa, que es celebra per tercera vegada després de l’aturada a causa de la pandèmia, contribueix a mostrar una altra dimensió de les ciutats patrimoni, que a més d’atresorar conjunts monumentals únics i disposar d’una oferta cultural destacada, ofereixen als seus vesins i visitants espais ideals per a la pràctica esportiva i l’oci lligat a la naturalesa.

La guanyadora de la Cursa Patrimoni de 2019 ha contat la seva experiència assenyalant que “la carrera és preciosa i a diferència de moltes altres carreres de ruta, aquesta entra de ple en el casc històric de la ciutat. Per desconeixement no sabia que la zona històrica era tan polida. L’entorn en el que es competeix és inigualable”.

Paula Butragueño, ha destacat que “amb la situació actual ens hem donat més compte que mai del valor que té viatjar i fer turisme i a jo m’apassiona viatjar, l’esport, el sol i la naturalesa i Eivissa ho reuneix tot i que millor que fer-ho amb una cursa com la Cursa Patrimoni”.

El també olímpic Juan Carlos Higuero ha parlat sobre la importància del turisme esportiu que cada vegada mou més pes econòmic, el 3,3 del PIB. Ha explicat les diferents sinergies que ofereix la ciutat d’Eivissa amb propostes gastronòmiques i de turisme natural a més de l’esportiu.

La Cursa Patrimoni està organitzada per el Ajuntament d'Eivissa, en col·laboració amb el Consell Insular i és una prova homologada per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA).

La línia de sortida estarà en el port d'Eivissa, al carrer Lluis Tur i Palau i avinguda de les Andanes, i la prova recorrerà els principals carrers i avingudes de la ciutat, en l'entorn de la zona declarada Patrimoni de la Humanitat.

La prova també compta amb dues proves infantils i juvenils, i la prova dels 10K per a la resta de categories.

Wpp