abril 23, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SargantanaL’Ajuntament d’Eivissa i SOS Salvem sa Sargantana Pitiüsa organitzen una jornada per trobar persones voluntàries per mantenir la reserva de sargantanes des Puig des Molins.

L’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat, juntament amb SOS Salvem sa Sargantana Pitiüsa, una jornada amb l’objectiu de trobar voluntaris i voluntàries i que tenguin interès en ajudar a mantenir la reserva de sargantanes de la zona des Soto i Puig des Molins, lliure de serps. La convocatòria està oberta a tots els vesins i vesines del municipi, en especial als que viuen més a prop de la zona de Puig des Molins. La trobada serà aquest dissabte 7 de maig a les 12 hores al Parc Reina Sofia.

Al terme municipal d'Eivissa, s’ha establert un espai destinat a Reserva de Sargantanes, en concret, a la zona de la necròpolis de Puig des Molins i l'espai natural d'Es Soto. Per això, i tenint en compte que ja s’han registrat serps a zones pròximes a la ciutat com Jesús o cas Mut, l’Ajuntament d’Eivissa repartirà gratuïtament trampes per a serps als voluntaris que desitgin gestionar-les responsablement. Des de la regidoria de Medi Ambient han explicat que la intenció és que aquests voluntaris col·loquin trampes zones privades on els operaris municipals no tenen accés, -cases, jardins o baixos amb terrassa-.

Durant la jornada del dissabte, membres de l’associació SOS Salvem sa Sargantana Pitiüsa aclariran dubtes i faran lliurament del material per capturar serps, unes trampes equipades amb ratolins, abeuradors i pinso pel ratolí per facilitar les tasques.

Wpp