Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

gastronomika2La gastronomia d'Eivissa ha estat present, per segona vegada, a San Sebastián Gastronomika, un dels congressos gastronòmics més importants d’Espanya, en una acció promocional a càrrec de l’Ajuntament d'Eivissa i Fomento del Turismo de la isla de Ibiza. El Consistori ha oferit a un centenar de ponents i als i les crítics gastronòmics del congrés una degustació de producte local que ha estat gestionada pel xef Óscar Molina del restaurant La Gaia, amb 1*Michelín.

En la degustació s'han pogut provar plats elaborats amb producte de l'illa, com a figues amb escuma de llet de cabra i mel, arròs de matances o costella de xai a la brasa amb salsa de rocot i coco, entre altres. Entre les diferents postres s'ha ofert galeta d'ametlla, bombó de muntanya o merenga de cafè.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha assenyalat que ‘per segon any, Eivissa ha fet una demostració de la qualitat amb la que compta la seua gastronomia. Amb aquesta degustació s’ha apropat a tothom aquesta cuina tradicional de l’illa que amb els seus tocs d'innovació s'ha convertit ja en tot un reclam turístic’.

En la degustació han estat presents xefs de renom a nivell nacional i internacional, com Martín Berasategui, Pedro Subijana, Albert Adrià i Álvaro Mina, així com també personalitats del sector gastronòmic, com Roser Torres, Benjamí Lara, Luis Martí i Javier Yurrita.

Durant l'esdeveniment, l'Ajuntament d’Eivissa ha mantingut diferents reunions per a tractar futures accions promocionals de la gastronomia de la ciutat Eivissa a diferents ciutats d'Espanya i d'Europa.

Els 3 restaurants premiats en la 2a Gala de Premis Gastronòmics de la Ciutat d’Eivissa: Sa Nansa (millor restaurants tradicional), Kaixo (millor restaurant de plats i platerets) i El Corsari (millor restaurant sostenible), han tingut l'oportunitat de participar en les diferents activitats del congrés entre elles ponències, degustacions i visites a espais expositors.

gastronomika1

 

 

 

 

 

Wpp