Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

robmedieval1El FabLab de l’Ajuntament d’Eivissa, ubicat a sa Drassaneta, acollirà dijous 11  i divendres 12 de maig, coincidint amb la celebració d’Eivissa Medieval, un taller de robòtica educativa al que participen quatre centres del municipi: CEIP sa Blancadona, CEIP sa Graduada; CEIP Balansat i CEIP L’Urgell.

L’objectiu d’aquesta activitat és que l’alumnat de 4t, 5è i 6è de Primària conegui a través de jocs de robòtica educativa la història d’Eivissa Medieval. Als tallers també participarà alumnat de 2n d’ESO de l’IES Isidor Macabich, que tindran la labor de responsables i àrbitres als diferents tallers.

Per iniciar els tallers, l’alumnat haurà de preparar mitjançant llenguatge computacional bàsic uns robots senzills coneguts com a True-True, Makey-Makey i Crumble BOT i que els serviran com a eina de joc.

Les activitats començaran amb el taller Eivissa Medieval on l’objectiu és guanyar aconseguint més punts que els altres grups. Els punts s'aconsegueixen resolent reptes relacionats amb Eivissa i la seva història. Així, els infants aprendran sobre l’artesania i seus tècniques, les torres de vigilància d’Eivissa o el patrimoni de la ciutat. 

Un altre taller és el de les Justes Medievals. Aquí, l’alumnat haurà de crear un cavaller amb lego i dissenyar una disfressa per al robot Tru-True. El joc consisteix a moure el robot amb una aplicació mòbil i aconseguir derrocar al cavaller.

Les activitats finalitzaran amb la realització de fotografies dels grups participants a un Chroma amb fons medievals.

robmedieval2

Wpp