Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dalt VilaL’Ajuntament d’Eivissa revisa la normativa d’accés i estacionament a Dalt Vila per afavorir als vesins i reduir el número de vehicles autoritzats. Durant 2015 havia 600 cotxes amb permís per a només 190 places d’aparcament.

Les regidories de Mobilitat i Policia Local de l’Ajuntament d’Eivissa han estat revisant durant els darrers mesos els criteris amb els que fins ara es concedien les targetes d’accés i estacionament al barri de Dalt Vila i han decidit finalment establir uns criteris més restrictius a la vista de l’enorme saturació que pateix el barri i la manca d’espai per aparcar.

Dalt Vila ja era zona ACIRE (d’aparcament regulat i controlat) des de fa anys però les mesures restrictives no han donat fins ara el resultat desitjat. De fet, s’ha trobat que l’any passat es varen concedir unes 600 targetes per a 190 places d’aparcament reals que hi ha al barri. Amb l’objectiu d’avançar en les mesures de protecció del nucli històric i amb la intenció d’afavorir principalment als residents del barri, s’han establert uns nous criteris amb els que es podran reduir notablement els vehicles autoritzats i, així, millorar les condicions d’aquest espai tan emblemàtic de la ciutat.

Amb les noves condicions, els residents empadronats als carrers de Dalt Vila podran tenir dues targetes per habitatge més una tercera addicional en el cas d'existir un membre de la família amb vehicle adaptat  per discapacitat reconeguda. Una altra avantatge per als vesins és que a partir d’ara les targetes tindran una duració de dos anys i no d’un com passava fins ara, el que reduirà les tramitacions que han de fer a l’ajuntament.

També podran obtenir targetes els establiments hotelers de l'interior de Dalt Vila, però amb un màxim d'una targeta per estacionar i un altra per circular i donar servei a l'establiment. La resta d'empreses de serveis que hagin de fer feina a Dalt Vila podran accedir amb les targetes de caràcter temporal que es recullen a la caseta de control d'accés, deixant el permís de circulació durant el temps que estiguin a Dalt Vila i que els hi serà tornat quan retornin la targeta temporal d'accés.

També s’aprofita la nova regulació per limitar l'horari de càrrega i descàrrega a Dalt Vila, que a partir d’ara serà exclusivament de 08:00 a 11:00 hores, de dilluns a diumenge.

Tots aquestos canvis entraran en vigor el proper 1 de març, pel que l’equip de govern recomana a totes les persones afectades per aquesta normativa que facin les seves sol·licituds per registre d’entrada durant els propers dies, per tal de tenir la seva targeta en vigor a partir del mes que ve.

Com ja sabeu, l’equip de govern municipal ja va eliminar durant l’any passat la possibilitat que els regidores i les regidores, així com el personal de confiança de l’Ajuntament d’Eivissa, tingui accés a aquestes autoritzacions i també s’han eliminat les places d’aparcament reservades a la Corporació Municipal i l’alcalde, donant així més espais per als vesins en general. Així mateix, també es varen prendre mesures per controlar que la plaça d’Espanya fos fonamentalment un espai per a vianants com diu el Pepri, a la vista que darrerament s’havia anat convertint en un aparcament indiscriminat. És objectiu de l’equip de govern que durant aquest any Dalt Vila es vagi convertint en un espai amb menys vehicles i que siguin respectades les places i els espais que no estan pensats per als cotxes.