Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió Ajuntament Eivissa Autoritat portuaria

L'alcalde d'Eivissa Rafa Ruiz i els tinents d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa Alfonso Molina, Joan Ribas i Elena López, es varen reunir ahir migdia amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, en la primera visita institucional del representant de Ports a l'illa d'Eivissa.Durant la reunió s'han tractat diversos temes relatius a les obres de remodelació pendents al Port d'Eivissa.

El president de l'Autoritat Portuària ha destacat el clima de cordialitat i d'enteniment entre ambdues institucions. Les relacions entre els Ports i la ciutat han d'estar d'absoluta col·laboració ha destacat Joan Gual. Per la seva banda, l'alcalde d'Eivissa Rafa Ruiz ha confirmat que es posarà en marxa un calendari d'actuacions de les obres que queden pendents en la remodelació del Port perquè l'objectiu es integrar el Port d'Eivissa a la ciutat.

Així, des de l'Ajuntament s'ha traslladat a la APB la necessitat de consensuar la fulla de ruta amb els 12 punts que va ser aprovada pel ple de la institució al mes de febrer de 2015.

Un dels punts en que  es treballarà es el de demanar a Autoritat Portuària que es mantengui la disposició de les petites eslores a la dàrsena de Ponent per tal de donar servei als ciutadans de petites embarcacions d'Eivissa.

Pel que fa a la zona del martell, els representants de l'Ajuntament d'Eivissa han plantejat l'acord pres pel ple de la institució en que es demana que l'espai que ocupa l'estació marítima d'Eivissa es converteixi, una vegada esbucat l'edifici, en una plaça pública per a la ciutadania. Un punt que Autoritat Portuària hi està d'acord.

Ara s'estudiaran les diferents possibilitats i s'espera a que Autoritat Portuària presenti les necessitats de serveis al Port d'Eivissa. Així i tot, el president d'Autoritat Portuària ha destacat que es vol tenir una visió de conjunt del Port d'Eivissa i a llarg termini per tal de buscar solucions tècniques a les obres pendents.

Per altra banda, s'ha acabat la tramitació davant Autoritat Portuària per tal de destapar el sistema d'alleujament anul·lat durant les obres de construcció del Port d'Eivissa. La previsió  es que demà mateix s'iniciïn les obres. 

Enllaços a:
Tall de veu Reunió Autoritat Portuaria
Tall de veu Rafa Ruiz