abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

NitSJEl servei funcionarà des de les 20 hores fins a la una de la matinada i connectarà Talamanca i ses Figueretes amb l'aparcament del Multicines. També hi haurà una parada al número 7 de l'avinguda d'Espanya (on Delta Discos).

A més, amb motiu de la campanya 'Banya't de seny', dirigida a la joventut, la regidoria d'Educació ja ha realitzat aquesta setmana diferents accions per prevenir el consum d'alcohol en menors

La celebració aquest divendres 23 de juny de la Nit de Sant Joan al municipi d'Eivissa tindrà lloc a les platges de ses Figueretes, a partir de les 20 hores, i Talamanca, a partir de les 21 hores. Només està permesa l'encesa de foguerons a ses Figueretes. Cal destacar que l'Ajuntament d'Eivissa oferirà un autobús llançadora gratuït: funcionarà des de les 20 hores fins la una de la matinada i connectarà Talamanca i ses Figueretes amb l'aparcament del Multicines. També hi haurà una parada al número 7 de l'avinguda d'Espanya (on Delta Discos). El divendres 23 de juny les activitats a la Plaça de Julià Verdera de ses Figueretes començaran a les 18 hores amb tallers i jocs infantils. A les 21 hores s'oferirà una degustació de macarrons de Sant Joan i tocarà la banda The Metrallas. A les 22:30 hores actuarà Alex Hinohouse.Sobre les mesures de prevenció a tenir en compte, destaquen les següents:

  • No es pot usar fusta procedent de palets i obres per encendre fogueres a ses Figueretes. L'Ajuntament d'Eivissa repartirà llenya i hi haurà punts habilitats.
  • Es prohibeixen els envasos de vidre a la platja
  • Tampoc es poden usar «lluminàries» o espelmes tailandeses, ja que són perilloses per a la navegació aèria i pel risc d'incendis que generen allí on cauen.
  • A partir de les 2 del matí les fogueres hauran d'estar apagades.
  • El consum i la tinença de begudes alcohòliques per part de menors d'edat no està permès.
  • Quant al programa previst a la platja de Talamanca, també es repartiran, com es tradició, racions de macarrons de Sant Joan a partir de les 21 hores. A la mateixa hora actuarà el grup Simple Rock i a les 23 hores, Canallas del Guateke.

 

Campanya Pla Municipal de Drogues

Per conscienciar a la joventut del municipi d'Eivissa i evitar el consum d'alcohol durant aquesta festa, l'Ajuntament d'Eivissa, a través del Pla Municipal d'Addiccions, per segon any consecutiu, implementa el model de gestió de festes locals (MGFL) de la Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears (POQIB), el qual suposa un procés de coordinació i col·laboració entre l'ajuntament, el CEPCA del Consell d'Eivissa i el PADIB (Pla autonòmic de les Illes Balears) i altres entitats com ara la Fapa, Pimeef... L'objectiu principal d'aquesta intervenció es centra en prevenir el consum d'alcohol en menors durant la nit de sant Joan.

Des de la regidoria d'Educació s'han realitzat diverses accions: s'han repartit cartes i un petit vídeo amb pautes educatives preventives destinades a famílies a través dels vuit centres educatius i de la Federació de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA),s'han donat difusió de la campanya "Banya't de seny", destinada a joves, i també s'han enviat cartes i cartells a establiments recordant que no es pot vendre alcohol a menors.A més durant la mateixa Nit de Sant Joan s'instal·larà a la platja de Talamanca la taula informativa 'No siguis ase', que oferirà informació, de 22 hores fins a la una de la matinada, sobre alcohol i treballa per la prevenció de riscos associats al mateix.

Altres restriccions durant la Nit de Sant Joan

L'Ajuntament recorda que estarà prohibit estacionar des de les 14 hores fins al final dels actes al carrer de Talamanca, en els llocs degudament senyalitzats per la Policia Local; al carrer de Formentera, entre el carrer d'Astúries i el carrer de Tarragona, en tots dos costats de la via i al carrer de Joan Xico, enfront del Parc Reina Sofia.Es prohibeix la circulació de vehicles al carrer Talamanca entre les 18 hores del dia 23 de juny fins a les 2 hores del dissabte 24 de junyPer acabar, l'Ajuntament d'Eivissa informa que els treballs de neteja de les platges començaran a les 3 del matí.

PDF informatiu Nit de Sant Joan 2023

Wpp