abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

PatriciudadestarragonaL'Assemblea del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE), màxim òrgan de govern de l'entitat, se celebrarà a la ciutat de Tarragona dissabte que ve 29 de juliol de 2023. A la reunió, que se celebrarà a les 10,00 hores a la Sala Gòtica del Pretori Romà, assistiran els alcaldes i alcaldesses de les 15 ciutats membres d'aquesta entitat sense ànim de lucre i declarada d'Utilitat Pública, que reuneix les ciutats espanyoles els centres històrics de les quals han estat inscrits en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO i que en 2023 celebra el 30 aniversari de la seva creació.

La reunió estarà presidida per l'alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, que també ha convocat la tarda del divendres la reunió de la Comissió Executiva del Grup, en el saló dels Tarragonins Illustres de l'Ajuntament de la ciutat, preparatòria de l'Assemblea de l'endemà. Formen part de l'Executiva les ciutats de San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona i Salamanca.

L'Assemblea de Tarragona és la primera que se celebra després de les eleccions municipals del passat mes de maig, per l'a l'inici de l'acte el president del Grup i alcalde San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, lliurarà les seves respectives insígnies als nous alcaldes i alcaldesses, entre ells el de Tarragona, Rubén Viñuales.

Des de l'1 de gener, presideix el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat l'Alcalde de Sant Cristòfor de la Llacuna, Luis Yeray Gutiérrez Pérez. Formen part de l'Assemblea d'Alcaldes i Alcaldesses: Judith Piquet Flores, Alcaldessa d'Alcalá de Henares; Jesús Manuel Sánchez Cabrera, Alcalde d'Àvila; Pedro Javier Cabrera Rentero, Alcalde de Baeza; Rafael Antonio Mateos Pizarro, Alcalde de Càceres; José Maria Bellido Roche, Alcalde de Còrdova; Darío Dolz Fernández, Alcalde de Conca; Rafael Triguero Costa, Alcalde d'Eivissa/Eivissa; Antonio Rodríguez Osuna, Alcalde de Mèrida; Carlos García Carbayo, Alcalde de Salamanca; Goretti Sanmartín Rei, Alcaldessa de Santiago de Compostel·la; José Mazarías Pérez, Alcalde de Segòvia, Rubén Viñuales Elías, Alcalde de Tarragona, Carlos Velázquez Romo, Alcalde de Toledo i Antonia Olivares Martínez, Alcaldessa d'Úbeda.

Aquesta Assemblea donarà l'impuls al programa d'actes del 30 aniversari del Grup, amb una agenda d'esdeveniments que arrencarà el mes de setembre a Àvila. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya es va crear en 1993 amb l'objectiu d'actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfor de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

 

CONVOCATòRIA DE PREMSA: Dissabte 29 de juliol
- 10 hores, en el Passeig Arqueològic-Muralles: Foto de família, oberta a mitjans gràfics i audiovisuals (mut).
-11 hores, en l'en la Volta de la Tecleta del Pretori-Circ, lliurament d'insígnies als nous alcaldes i alcaldesses del Grup, també oberta a mitjans gràfics i audiovisuals. En acabar, reunió de l'Assemblea a la sala Sala Gótica del Pretori Romà. Es podran prendre imatges i realitzar muts durant els primers 5 minuts.
- 13 hores: El president del Grup, Luis Yeray Gutiérrez i l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, oferiran una roda de premsa en la n Volta de la Tecleta del Pretori Romà.

Wpp