abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

 

 

 

 

 

L’Ajuntament d’Eivissa inaugura aquest cap de setmana el programa d’activitats per celebrar els 150 anys del Mercat Vell. Consulta aquí la programació de les activitats per celebrar el 150 aniversari del Mercat Vell.

 

 Descarregar PDF

sinimagen

L’Ajuntament d’Eivissa inaugura aquest cap de setmana el programa d’activitats per celebrar els 150 anys del Mercat Vell

 L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat aquest dimecres 4 d’octubre, el programa d’activitats per celebrar el 150 aniversari del Mercat Vell. La inauguració dels actes serà aquest dissabte, a les 12 hores, amb el descobriment d’una placa commemorativa i amb una desfilada de carros. La programació, que ha comptat amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa i de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (PIMEEF), es prorrogarà fins al 19 de novembre.   

“Aquest any s’han complit 150 anys del Mercat Vell d’Eivissa, que ubicat als peus de Dalt Vila, es va convertir en el cor de la Ciutat. El bullici amb la gent comprant fruites i verdures, les camionetes carregant i descarregant i l’activitat dels venedors formaven la banda sonora de la zona i avui presentem un programa ple d’activitats per celebrar els 150 anys d’aquest mercat perquè coneixent la història dels nostres edificis i compartint-la valorarem com es mereix la nostra ciutat”, ha manifestat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, durant la presentació de la programació del 150 aniversari al Mercat Vell, on també han participat la consellera d’Indústria del Consell Insular d’Eivissa, Maria Fajarnés; el president de la PIMEEF, Alfonso Rojo; la presidenta de l’associació de vesins de la Marina, Nadia Bourbia; la vocal de l’associació de Comerciants de la Marina, Carolina Bonet, i els regidors de l’Ajuntament d’Eivissa Laura Planells, Francisco Torres i Carmen Domínguez. 

A continuació, la consellera d’Indústria del Consell Insular d’Eivissa ha assenyalat que el Mercat Vell era el punt de trobada molt important de Vila i que amb motiu d’un aniversari tan especial com aquest la institució insular vol donar tot el seu suport a aquesta celebració.  “El Consell Insular d’Eivissa participa en aquest 150 aniversari amb un mercat d’artesania per mostrar els productes fets a l’illa i amb una exhibició d’artesania tradicional, on participaran 19 artesans, a càrrec de sa Colla de Sa bodega i de l’Associació Cultural i Artesanal Eivissenca Eines i feines. A més, en aquesta programació també, juntament amb Pimeef, oferirem una degustació de producte local i show cooking, de 10 a 14 hores, a càrrec de la iniciativa Sabors d’Eivissa”, ha explicat Fajarnés.   

Per la seua part, el president de la PIMEEF ha destacat que, amb aquesta iniciativa, es valora el Mercat Vell com es mereix perquè durant molts d’anys va ser el centre de la Ciutat i on es sabia quin era el producte de temporada per l’aroma que es percebia. “Per Pimeef és un plaer participar en les activitats per celebrar els 150 anys del Mercat Vell. Ara que es parla tant de circularitat, el Mercat Vell significa consumir producte de kilòmetre 0”, ha manifestat Rojo, qui, com anècdota, ha explicat que la seua carrera empresarial va començar en aquest mercat de fruites i verdures. “Vaig estudiar Matemàtiques a l’escola, però Economia al Mercat Vell”, ha explicat el president de la Pimeef.   

Actes de dissabte i diumenge 

La jornada inaugural del programa, que tindrà lloc a la plaça de la Constitució, es completarà amb una ballada de Sa Colla de sa Bodega a les 12:30 hores, un concert de l’ensemble de saxos i una degustació de productes típics de 10 a 14 hores. A la tarda, a les 17 hores la Federació de Colles oferirá jocs tradicionals, a les 19 hores actuarà Querencia Flamenco i després es projectarà el vídeo ‘Història del Mercat Vell’ (inicialment estava previst abans, a les 18:30 hores, però finalment tindrà lloc després de l’espectacle de flamenc).  

La celebració de diumenge començarà a les 12 hores amb una ballada a càrrec de la Colla de Vila, a les 13 hores amb l’actuació de Pitiusax i a les 14 hores es tornarà a oferir una altra degustació de productes típics d’Eivissa. Per la tarda, de 17 a 18 hores, la diversió continuarà amb jocs infantils. Per conèixer la resta de la programació es pot consultar la página web de l’Ajuntament d’Eivissa, www.eivissa.es , i les xarxes socials oficials.  

Per acabar, recordem que les obres del Mercat Vell van ser adjudicades a Joan Juan Ramon i es van donar per finalitzades al desembre de 1872. L’Ajuntament d’Eivissa va recepcionar l’obra en gener de 1873. 

Wpp