abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

xxcampagnoloAquest dimarts ha tingut lloc la presentació del vint aniversari de la Volta Cicloturista a Eivissa Campagnolo. Es tracta d'una edició molt especial que sens dubte destacarà per ser la de major participació (més de 500 persones s'han inscrit) i ajuntar en ella a un cartell d'excepció: Miguel Indurain, Óscar Pereiro, Alberto Contador i Alejandro Valverde.

Encara que els rècords, no queden només per al nombre de participants. Puja la participació femenina respecte a 2022, prop de 100 dones prendran la sortida aquest divendres. També serà l'any amb rècord de ciclistes adaptats. Tres equips formaran part d'aquesta edició. Com diu Ricardo Ten, millor corredor d'Espanya en 2023, “els límits els posem nosaltres”. I possiblement res representa millor la idiosincràsia d'aquesta marxa cicloturista.

Juanjo Planells, el director de l'organització, era el primer a parlar i llançava un argument en el qual tots van coincidir: Eivissa ha aconseguit crear gràcies a aquestes proves esportives un binomi perfecte d'oci nocturn i esport, que conviuen sense problema al llarg de la temporada i fora d'ella. “Demanem paciència als conductors i veïns que puguin veure's afectats per la marxa aquest cap de setmana, entenem la seva posició”, declarava Juanjo. “Estem orgullosos. És el millor cartell que mai hem tingut. No crec que moltes Voltes puguin presumir de tenir els convidats amb els quals comptem per al nostre aniversari”, sentenciava.

Com ha anunciat Planells, l'organització retrà homenatge en la sortida de la primera etapa, en el port d'Eivissa, al gran Alejandro Valverde. ‘El Bala’ s'estrena en aquesta marxa després d'haver-se retirat amb un palmarès excepcional.

Quant als recorreguts d'aquesta edició, la primera etapa constarà de 81 km amb un desnivell de 1300 metres. Sortirà del port d'Eivissa i acabarà a Sant Antoni de Portmany. La segona jornada, la 100% competitiva, és un memorial a Bartolo Planells de 60 km, creador d'aquesta prova. Recorrerà Sant Rafael amb un circuit de tres voltes que farà les delícies dels quals buscaven aquest plus de competició. La tercera i última etapa sortirà de la mateixa plaça en la qual avui ha estat presentada la Volta Cicloturista a Eivissa Campagnolo. Des de Sant Agustí arribaran de nou a Sant Antoni després de 63 km i 1155 km de desnivell. Tres etapes de les quals els participants sortiran amb un somriure d'orella a orella.

Si no, que li ho diguin a Maurice Far Eckhard un dels ciclistes adaptats que es va enamorar d'aquesta marxa. “Des que coneixia la Volta he participat sempre que he pogut per calendari. Tots sabem el meravellosa que és i el seu ambient. Amateurs i professionals venim aquí a trobar un altre tipus de ciclisme, l'altra illa”, declarava Maurice.

José Luis Benitez, de Hii Eivissa, forma part d'aquesta família que ha creat la Volta Cicloturista a Eivissa Campagnolo. “És resultat de l'esforç de tots, de l'esforç de Bartolo. La màgia que ell ens va donar fa que puguem fer un esdeveniment d'aquestes característiques i l'organització se supera cada any. Demostren que aquí cabem tots. Si seguim així, continuarem creixent”, assegurava.

Ana Ferrer, regidora d'esports de la ciutat, no va voler perdre l'ocasió de dir unes paraules. “Ens trobem davant una de les proves més importants i esperades de l'illa, no sols com un esdeveniment esportiu sinó també turístic. Se'm posa la pell de gallina de tan sols pensar que, en el port, amb la imatge de fons de la nostra ciutat, aquest divendres es reuniran llegendes del ciclisme i de l'esport com Induráin, Valverde, Comptador i Pereiro, així com una de les millors ciclistes espanyoles, Sandra Alonso”, va declarar.

Per a Marisol Ferrer, regidora de cultura de Santa Eularia des Riu, “aquesta no és l'altra Eivissa, és l'Eivissa que tenim i que hem defensat sempre. La Volta ens permet a tots participar, des dels professionals, al ciclisme adaptat, les joves promeses… És igual que siguis home o dona, aquí tothom és benvingut”, assegurava.

Javier Torres, regidor d'esports de Sant Joan de Labritja, es mostrava d'acord amb els seus companys. “Aquest tipus d'esdeveniments esportius fan que l'illa creixi fos de temporada i que la gent pugui veure tot el que hem d'oferir”, va assegurar.

El regidor d'esports de Sant Antoni de Portmany, Daniel Sánchez, va voler donar les gràcies a l'organització. “Bartolo estaria molt orgullós del que s'ha aconseguit. Lluitem perquè Eivissa sigui una destinació turística esportiva i l'estem aconseguint”, va declarar.

Xicu Ribas parlava com a representant de Sant Josep. “Aquesta experiència serà memorable per a tots i és un plaer poder participar de la mà de l'organització. Gràcies als participants perquè el seu entusiasme i el seu suport enriqueixen la nostra ciutat”, finalitzava.

Tancava l'acte Salvador Llosa, conseller d'Esports, Joventut, Economia i Hisenda del Consell d’Eivissa. “La nostra aposta per l'esdeveniments esportius era una manera de donar reconeixement a gent com Bartolo, que veien que aquesta illa era el lloc idea per a fer esport. Estàvem convençuts que seria una aposta guanyadora. Comptem amb el suport de tots. Eivissa té un encant i un atractiu que, a través d'aquests organitzadors que es deixen la pell, aconsegueix arribar a tothom”, declarava el conseller.

Cal destacar que aquesta vintena edició també tindrà un caràcter solidari. L'organització donarà un euro a una associació per cada finisher, si bé encara falta per determinar quin serà en aquesta ocasió. També hi haurà una carpa sostenible en el Passeig de Ses Fonts de Sant Antoni de Portmany per a aprendre sobre l'ús de plàstics.

En 48 hores els ciclistes tornaran a envair Eivissa per a gaudir dels seus paisatges i les seves carreteres, descobrint la màgia d'una illa única que mai defrauda. Benvinguts a la XX edició de la Volta Cicloturista a Eivissa!

 

Wpp