abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

 L'Ajuntament d'Eivissa pagarà amb fons propis el cost del carril bici de l'EI-10.

 L'Ajuntament d'Eivissa pagarà amb fons propis el cost del carril bici de l'EI-10 en veure's obligat a desistir d'una subvenció amb Fons Next Gen Eu, per a tres projectes de mobilitat de la convocatòria per a la implantació de zones de baixes emissions, en descobrir que en l'anterior mandat, no es van complir totes les condicions per percebre aquesta ajuda europea. Tot i aquesta situació, l'Àrea de Modernització i Transformació de la corporació municipal ha decidit continuar amb les obres ja començades amb l'objectiu de millorar i dotar el municipi de més infraestructures per impulsar la mobilitat sostenible.

En concret, no s'han dut a terme en el termini estipulat els tràmits necessaris per a la implantació d'aparcaments de bicicletes i carrils bici a l'EI-10, i al carrer Extremadura, així com la connexió amb el del Passeig Marítim i Jesús. A més, en no percebre la subvenció amb els fons Next Gen Eu, la corporació municipal no podrà assumir l'elevat cost del sistema de lloguer de bicicleta pública, la inversió mínima del qual és d'uns 3,3 milions d'euros, tot i que s'estan estudiant noves fórmules per poder oferir un servei semblant.

“Ens veiem en l'obligació de desistir dels fons europeus procedents de la subvenció per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà cofinançat per fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència- Next Generation UE, ja que estan condicionats al compliment d´una sèrie d´obligacions formals que hem verificat que no s´han complert”, ha manifestat la tercera tinenta d´alcalde de l´Ajuntament d´Eivissa i regidora de Mobilitat, Blanca Hernández.

En concret, el primer incompliment registrat en un informe jurídic es remunta al 2022, quan hi havia de termini fins al juny d'aquell mateix any per presentar una sèrie de documentació com el certificat acreditatiu d'haver realitzat els processos de licitació abans del dit mes. Per tant, com que no es van completar tots els requisits, es van incomplir les obligacions materials i no es va lliurar la certificació de la realització de les licitacions.

Per part seva, el regidor de Ciutat Intel·ligent, Transport Públic, Fons i Projectes Europeus de l'Ajuntament d'Eivissa, Rubén Sousa, ha considerat que en perdre aquesta subvenció europea la corporació municipal no pot assumir el 100% del pagament de l'Eivibicing. "Es tracta d'una inversió molt elevada que tampoc no vèiem clara, ja que el seu cost duplica el que es presta a Palma malgrat que preveu la meitat de bicicletes", ha conclòs Sousa.

{fastsocialshare}