abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

L’Ajuntament d’Eivissa informa que a partir del divendres 22 de desembre ja es podran demanar les ajudes per al lloguer d’habitatge.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de deu dies hàbils, el període subvencionable és el comprès entre el dia 1 de juliol del 2022 i 30 de juny del 2023 i l'import global del crèdit disponible per distribuir entre les persones beneficiàries de l'ajuda és de 500.000 euros. 

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan Flores, ha explicat que l'objecte d'aquesta convocatòria és “regular la concessió de les ajudes als residents al municipi d'Eivissa per facilitar-los la permanència en un habitatge en règim de lloguer, ajudant a pal·liar els efectes negatius que té l'encariment del lloguer al municipi, evitant indirectament, amb aquesta convocatòria, el seu increment”.  

Poden ser beneficiàries de les ajudes previstes en aquesta convocatòria d’ajudes al lloguer d’habitatge les persones que compleixin els requisits següents: 

Que siguin majors d'edat o menors emancipats, a comptar des de l'últim dia de presentació de les sol·licituds d'ajuda. 

Que estiguin empadronats al municipi d'Eivissa ininterrompudament des de l'1 de gener de 2022 i fins al darrer dia del termini per presentar les sol·licituds. 

Que siguin titulars, en qualitat d'arrendataris/àries, d'un contracte de lloguer d'habitatge -o més, si són consecutius- dins del período subvencionable i que es trobi vigent fins al darrer dia del termini per presentar les sol·licituds. El contracte ha d'estar formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'arrendaments urbans. La condició d'arrendatari/ària s'ha d'acreditar amb l'aportació del contracte de lloguer. En cas que el contracte d'arrendament tingui més d'un titular, el sol·licitant de l'ajuda podrà demanar la part proporcional que li correspongui de l'import, amb els límits previstos en aquesta convocatòria. 

Que estiguin al corrent de pagament de les rendes del contracte de lloguer, en el moment de la presentació de la sol·licitud d'ajuda. En el cas que l'arrendatari tingui alguna mensualitat ajornada o condonada, haurà de presentar un escrit per part de l'arrendador/a on s'acredit aquesta situació. 

Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat dins del terme municipal d'Eivissa. 

Que l'habitatge llogat constitueixi el domicili habitual i permanent de l'arrendatari o arrendataris i dels integrants de la unitat de convivència, durant el període de contracte de lloguer per al qual es concedeix l'ajuda. 

Que la renda d'habitatge objecte del contracte de lloguer no superi els 1.400,00 € mensuals. 

Que totes les persones físiques que tenguin el domicili habitual i permanent a l'habitatge arrendat tenguin la nacionalitat espanyola o la d'algun dels estats membres de la Unió Europea, l'Espai Econòmic Europeu o Suïssa. En el cas d'estrangers no comunitaris, han de tenir la residència legal a Espanya. 

Que els ingressos anuals de la unitat de convivència l'any 2022, sumats els de tots els convivents, no superi els següents límits: 

IPREM 2023 (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples )14 pagues x 4 (33.600,00 €), en general. 

IPREM 2023 14 pagues x 5 (42.000,00 €), per a famílies nombroses de categoria general o per a persones amb discapacitat. 

IPREM 2023 14 pagues x 6 (50.400,00 €) per a famílies nombroses de categoria especial o per a persones amb discapacitat (intel·lectual o de desenvolupament o malaltia mental amb un grau reconegut de com a mínim el 33% o física de com a mínim el 65%). 

Important: si no es compta amb certificat electrònic, el tràmit es podrà realitzar al Centre d'Atenció al Ciutadà, al CETIS, en horari de 8:30 a 13:30h

Descarregar PDF