abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenEl baríton Lodovico Filippo Ravizza, el tenor Carlos Tur i la pianista Elvira Ramón oferiran un concert per acomiadar 2023, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, que es celebrarà a l’auditori de Can Ventosa el dissabte 30 de desembre, a les 20 hores.


“A l’ampli programa de festes de Nadal de l’Ajuntament d’Eivissa no podia faltar l’oferta cultural i aquest dissabte 30 de desembre el públic podrà gaudir d’un artista d’òpera que actuarà per primera vegada a l’illa i que actuarà amb talents eivissencs com Joan Carles Tur i Elvira Ramón. Eivissa és la Ciutat del Nadal però també de la cultura!”, ha manifestat la regidora de Cultura de la capital de l’illa, Carmen Domínguez.


De la biografia de Lodovico Filippo Ravizza destaca que en 2019 va entrar primer en el rànquing del Conservatori Giuseppe Verdi de Milà a la classe de Silvana Manga. És l'únic baríton admès a la primera edició de la Bottega Donizetti 2021, on estudia amb Alex Esposito, Michele D'Elia, Francesco Micheli, el Mestre Riccardo Frizza i Damiano Michieletto.

És el guanyador del 73è Concurs ASLICO (2022) en la categoria emergent. Va debutar a l'òpera com Alidoro en una reducció de La Cenerentola el 2018. Durant el 2024 cantarà L'elisir d'amore a Parma, Madama Butterfly a Palerm, DonGiovanni a Venècia, Turandot a Florència.


Sobre el tenor Carlos Tur (Eivissa, 1996) ressaltar que en novembre de 2013 va ser cridat per la soprano russa Anna Vladimirova per fer una audició en la seva pròpia acadèmia.

El jove tenor va superar l'audició sent acceptat en l'acadèmia de la popular soprano amb qui es va instruir durant 3 anys.

Ha estudiat també a Milà amb la repertorista xinesa del Teatre alla Scala di Milano Jiang Wei. Ha realitzat recitals lírics i concerts a Eivissa, a Mallorca, a Milà i Piacenza.


Per acabar, la pianista Elvira Ramon Riera (1975, Eivissa) va iniciar els seus estudis musicals amb la professora Vera Sykora amb qui fa el Grau elemental i el Grau mitjà de piano. Obté el títol de professora superior de piano al Conservatori Superior del Liceu amb el profesor Stanislav Potxequin. Va participar en dos ocasions en el Concurs Internacional de Piano d’Eivissa aconseguint el primer i tercer premis. Formà part del Trio Pro Arte, agrupació amb la que guanyà el primer premi de música de cambra en el concurs Art Jove 99.


Les entrades ja es poden comprar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Eivissa. El preu és de 15 euros.

Enllaç directe 

Wpp