abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Ajuntament d'Eivissa a través de la Policia Local, inicia aquest dimecres una campanya especial de control per als vehicles de mobilitat personal (VMP), amb especial atenció als patinets elèctrics i el seu ús en el nostre municipi. En aquests controls es vigilarà el compliment de les ordenances, i s'incidirà especialment en la prohibició de circular per zones per als vianants i el respecte a la normativa.

La campanya es desenvoluparà durant les pròximes setmanes, i es duu a terme després de les tasques de conscienciació dutes a terme tant per l'Ajuntament com per Policia Local en xarxes socials, on s'ha recordat la normativa de manera reiterada al llarg de l'últim mes.

L'Ajuntament d'Eivissa recorda que la policia local sancionarà les infraccions que detecti, i entre elles destaca que està absolutament prohibit circular per les voreres i zones per als vianants (200€ de sanció), circular dues persones en el mateix patinet (100€ de sanció), que no està permès l'ús d'auriculars ni telèfon mòbil (200€ de sanció), que és obligatori circular amb armilla o elements reflectors (90€ de sanció) i que els usuaris han de ser majors de 15 anys d'edat (90€ de sanció). Així mateix, l'ús de patinets i VMP està subjecte al compliment del reglament general de circulació, respecte a les senyalització viària i als semàfors, etc. L'ús del casc està recomanat.

L'alcalde i regidor de Policia Local Rafael Triguero ha assenyalat que “aquest tipus de vehicles aporten una solució de mobilitat molt interessant i sostenible per al municipi, però han de conviure respectuosament amb la resta de vehicles i vianants, complint les normes.”.

Cal recordar que la legislació vigent estableix que el patinet està dissenyat per a la seva utilització en zones urbanes, i els seus usuaris poden moure's amb ells de manera legal a velocitats compreses entre 6 i 25 quilòmetres per hora. Així, es recorda que si un usuari disposa d'un patinet que permetés superar aquestes velocitats, no podria circular superant la velocitat de 25 km/h en la via pública, com tampoc seria legal modificar aquest vehicle de mobilitat personal per a saltar-se les limitacions imposades pels fabricants i la legislació vigent a Espanya.

Wpp