abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

A la presentació d'atletes, Mechaal es va comprometre a donar el màxim, fins i tot davant del vent, per aconseguir el rècord d'Espanya de 10K en ruta

La presentació d'atletes va comptar amb la presència de l'alcalde d´Eivissa, Rafael Triguero, i la regidora d'esports de la localitat, Ana Ferrer, Tariku Novales, Laura Luengo, Yago Rojo, Beatriz Álvarez, Reyes Estévez i Azucena Díaz confirmen la presentació la Cursa Patrimoni d'Eivissa de més nivell atlètic de la història.

Eivissa, 29 de març. Demà arriba el moment de trencar el mur. Aquesta tarda, a l'Espai Cultural Can Ventosa, una nodrida representació de les grans estrelles de la Cursa Patrimoni d'Eivissa s'han donat cita per escalfar motors de cara a una jornada, la de demà, que s'espera que sigui històrica per a l'atletisme nacional i per a la ciutat dEivissa.

“Estem molt orgullosos de créixer a nivell esportiu. Esdeveniments com la Cursa Patrimoni de l'Ajuntament d'Eivissa permeten que els atletes de la nostra illa puguin compartir carrera amb els seus referents i posicionar Eivissa com una destinació esportiva única”, va comentar Ana Ferrer, regidora d´Esports de l'Ajuntament d'Eivissa , que va emfatitzar l'encant d'una prova per a tothom, on cadascú pot enderrocar el seu propi mur, amb proves de 10 quilòmetres, 5 quilòmetres i carreres infantils.

A partir de les 16:00 hores arribarà el moment de la veritat, amb el tret de sortida del 10K Cursa Patrimoni d´Eivissa. Toni Roig va destacar “l'enorme participació d'aquest any, tant de nivell atlètic, com pel que fa a números, amb més de 500 corredors, amb 14 nacionalitats representades. Això parla que la Cursa Patrimoni d'Eivissa és una cursa amb un interès creixent, tant a nivell local com fora de l´illa”.

 

Adel Mechaal, cita amb la història

 

El punt fort de la jornada vindrà de la mà d'Adel Mechaal. El català buscarà a Eivissa el rècord d?Espanya de 10K en ruta. Tot i que les condicions climatològiques, especialment el vent, poden ser un factor en contra, Mechaal no es rendeix: “Aquest any, amb l'esforç que ha fet l'organització per fer que el circuit sigui el més ràpid possible, el mínim que ho puc fer és donar-ho tot i intentar que Eivissa tingui un rècord d'Espanya absolut”.

A la línia de sortida l'acompanyaran tres insignes atletes: Tariku Novales, Yago Rojo i Reyes Estévez. “És una carrera a la qual tinc molt d'afecte, igual que a Eivissa. Estic amb moltíssima il·lusió i espero que una bona actuació em serveixi com a part de la meva preparació per als Jocs Olímpics”, va dir Tariku Novales, mentre que Yago Rojo va assenyalar que “aquest any tocarà ser més conservador i seré la llebre de les noies en carrera” , a causa de la lesió en un turmell que acaba de superar, que ha llastat la seva preparació. Per la seva banda, Reyes Estévez tindrà el seu desafiament particular: “Hi ha un rècord d'Espanya de la meva categoria d'edat que m'il·lusiona. Serà complicat, com tots els rècords, però a mi sempre m'han agradat els reptes. Demà, si em trobo bé, ho intentaré aconseguir”.

 

Laura Luengo vs Àgueda Marquès

 

Si la cursa masculina és d'alta volada, la competència entre les dones serà espectacular. Els 33:52 amb què Lidia Campo va guanyar l'any passat, i que són el rècord de la prova, sembla que es quedaran molt curts per aconseguir la victòria en aquesta edició. El duel a la cimera estarà entre Laura Luengo i Águeda Marqués, amb el somni de poder-se acostar al topall nacional que té Paula Herrero des de l'any passat amb 31:23.

"Veig el rècord d'Espanya força complicat, però vull baixar de 32 minuts i aconseguir la meva millor marca personal", va comentar l'extremenya Laura Luengo, que a més de superar Águeda Marqués, tindrà la dura competència d'altres atletes en gran estat de forma. És el cas de l'asturiana Beatriz Álvarez, que va comentar que “vol lluitar per estar a prop de Laura i de les millors, i qui sap si aconseguir guanyar en aquesta Cursa Patrimoni nova per a mi”. Mentrestant, la triple campiona de mitja marató, Azucena Díaz, va destacar que “potser no pot estar-ne al nivell, però que està encantada de gaudir d'Eivissa i de tot l'ambient de la cursa, i donaré el màxim com sempre per estar a prop dels meus millors registres“.

Arriba l'hora de volar. Perquè demà, si el vent no ho evita, podem viure una jornada històrica a Eivissa. La Cursa Patrimoni d´Eivissa somia elevar-se a l´elit nacional de l´atletisme en ruta. Viurem una jornada de rècord? Demà ho sabrem a partir de les 16:00 hores al 10K de la Cursa Patrimoni d´Eivissa.

 

Afectacions a la circulació de vehicles durant la Cursa Patrimoni d´Eivissa

 

Amb motiu del desenvolupament de la prova, des de les 15:30 fins a les 18:00 hores del proper dissabte 30 de març, la circulació de vehicles es veurà afectada o prohibida a l'avinguda de Santa Eulàlia del Riu, rodona dels podencs, passeig Joan Carles I, avinguda de 8 d'agost, carrer del Diputat Josep Ribas al tram comprès entre el carrer Gaspar Puig i l'avinguda de Santa Eulàlia del Riu, carrer Gaspar Puig al tram comprès entre el carrer Carles III de Diputat Josep Ribas, carril esquerre de l'avinguda Bartomeu Rosselló, carril dret de l'avinguda d'Ignasi Wallis i el carril esquerre del carrer de compte de Rosselló.

Així mateix, estarà prohibit l'estacionament de 06:00 a 18:00 hores a l'avinguda d'Ignasi Wallis al tram comprès entre el passeig de Vara de Rei i l'avinguda de Bartomeu de Rosselló i passeig de Joan Carles I.

 

XIV CURSA PATRIMONI EIVISSA

Data: 30 de març.

Lloc: Eivissa/Eivissa (Illes Balears).

Hora: 16:00 (10K i 5K) i 15:30 (curses infantils).

Distàncies: 10 quilòmetres (dues voltes), 5 quilòmetres (una volta) i curses infantils.

Wpp