abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

El vent va frenar Adel Mechaal en el seu intent de rècord d'Espanya de 10K en ruta, i es va haver de conformar a rebaixar la plusmarca de la prova amb 28:31

Laura Luengo rebenta l'actual plusmarca de la Cursa Patrimoni d´Eivissa amb un espectacular crono de 32:45

La Cursa Patrimoni de l´Ajuntament d'Eivissa es converteix en l´inici de somni al Circuit de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que arribarà a les 15 ciutats que compten amb aquesta distinció per part de la UNESCO

Eivissa, 30 de març. La Cursa Patrimoni d´Eivissa prometia trencar els murs. Si bé el vent no ha permès que Eivissa pugui presumir de la millor marca de la història al nostre país de 10K, sí que ha posicionat la Cursa Patrimoni de l´Ajuntament d´Eivissa com un escenari propici per batre rècords, sempre que les condicions climatològiques no es converteixin en un enemic a batre.

Feia mesos que Adel Mechaal feia mesos amb aquesta cita marcada al seu calendari. L'objectiu era enderrocar la plusmarca aconseguida per Abdessamad Oukhelfen al gener (27:44). Per desgràcia, el vent no ho va posar fàcil. “Al tram de tornada, era com portar una persona subjectant-te de l'esquena. Almenys hem esgarrapat uns segons al rècord de la prova i hem demostrat que aquí es vola”, va comentar a meta Adel Mechaal, que va parar el crono en 28:31.

Andreu Blanes va rubricar una brillant actuació que va portar l'atleta de HOKA al segon lloc, demostrant que el vent, com a atleta polivalent, familiaritzat amb ell a la muntanya, no el pot fer. 29:36 va ser el meritori temps aconseguit per l'alacantí. El podi el va completar el local Adrià Ceballos, fet i fet campió de Balears de la distància 10K.

Laura Luengo rebenta el rècord de 10K Cursa Patrimoni

A la pluja de rècords s'hi va sumar l'extremenya Laura Luengo. “Fins al quilòmetre 7 em vaig trobar molt bé, però el vent em va castigar els últims quilòmetres. Una pena perquè anava a ritme d'aconseguir baixar de 32 minuts, que era el meu objectiu avui”, va comentar després de la cursa Luengo, que va rebentar l'anterior plusmarca de la prova de Lidia Campo amb un registre brutal malgrat la seva batalla amb el Déu Eolo : 32:45.

El podi femení va ser de gran nivell, amb la segoviana Águeda Marqués (32.55), la quarta millor marquista 10K de la història del nostre país, i l'asturiana Beatriz Álvarez (33.30), que va donar continuïtat al seu bon estat. de forma després del bronze al nacional de 10.000 metres.

Christian Torres i Marta Bonet s'emporten el 5K Toni Costa Balanzat

En aquesta edició, el 10K Cursa Patrimoni d´Eivissa comptava amb una prova curta, perquè, unida a les curses infantils, permetessin que aquesta festa de l´esport i del running a Eivissa fos apta per a tots els públics.

El guanyador d'aquesta edició de la Toni Costa Balanzat va ser Christian Torres (17.27), que es va imposar a Javier Hernández ia Óscar Senesi. En noies, triomf per a Marta Bonet (22:29), que es va imposar amb certa solvència a Marina Cabrer ia Jadilla Rahmouni.

Grans emocions, bones marques malgrat el vent i rècord de participació per a aquesta Cursa Patrimoni d´Eivissa, que va celebrar amb magnificència el 25è aniversari d´Eivissa com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més, va servir com a estrena del Circuit de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat a Espanya, que comptarà amb proves de running de diferents distàncies a les 15 ciutats que compten amb aquest reconeixement per la UNESCO al nostre país.

Així conclou una Cursa Patrimoni d´Eivissa de rècord. Demostració que la ciutat viu lesport. Una constatació que, si se somia trencar els murs, Eivissa és la teva ciutat.