abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

La tercera tinenta d'alcalde i responsable de l'Àrea de Modernització i Transformació, Blanca Hernández, convida la ciutadania a assistir a aquestes jornades i debatre el model de mobilitat de la Ciutat.

 

La primera de les tres conferències previstes se celebrarà aquest dijous, de 18 a 20 hores, a la sala d'actes del MACE. L'entrada és lliure fins a completar aforament.


L'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat un cicle sobre mobilitat urbana i la primera conferència de les tres previstes arrencarà aquest dijous 11 d'abril, de 18 a 20 hores, a la sala d'actes del MACE (Museu d'Art Contemporani d'Eivissa) amb una xerrada sobre les ciutats de 15 minuts. La tercera tinenta d'alcalde i responsable de l'Àrea de Modernització i Transformació, Blanca Hernández, convida la ciutadania a assistir a aquestes jornades i debatre el model de mobilitat de la Ciutat.

‘Parlem de mobilitat. Xerrades i reflexions col·lectives' és el cicle de xerrades organitzat per l'Àrea de Modernització i Transformació en el marc del desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat. El títol de la primera sessió programada per aquest dijous és “Ciutats de 15 minuts. una proposta de model territorial”, que impartirà Beatriz Ramírez, responsable del departament d'Urbanisme de FORO NESI. Per completar aquesta iniciativa, s'oferirà una visita guiada al MACE a càrrec de la directora, Elena Ruiz.

La jornada següent d'aquest cicle es durà a terme el 8 de maig i versarà sobre les SMART CITY per abordar el potencial actual que té la tecnologia de la Informació i comunicació per promoure una mobilitat més eficient i més sostenible. L'exposició serà duta a terme per l'empresa Saima Seguridad i posteriorment es desenvoluparà una dinàmica participativa a càrrec de Loredana Stan, directora de la Fundació Novagob, que permetrà als assistents compartir les seves reflexions i propostes sobre la gestió de la mobilitat a partir de les TIC.

Finalment, es desenvoluparà una tercera sessió el 22 de maig on la temàtica a tractar serà la Zona de Baixes Emissions (ZBE), veient-ne la regulació i exemples d'altres ciutats i generant un debat sobre la seva aplicació al municipi d'Eivissa. Aquesta sessió serà duta a terme per Alejandro Mañogil, de la Fundació Novagob, i per Neus Lliteras, de l'empresa Gest Ambiental.

Wpp