abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

L’alcalde de la capital de l’illa ha rebut avui a Can Botino al secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí, i ha presidit una reunió, a la que també han participat la vicepresidenta segona i consellera insular de Cultura, Sara Ramón, i el secretari autonòmic de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Pere Vidal.


Els representants de l’Ajuntament d’Eivissa, el Consell i el Govern han tornat a reclamar la reobertura, com més aviat millor, del Museu Arqueològic després de visitar aquesta infraestructura i el Museu Puget.

L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, ha anunciat aquest dimarts que ha posat a disposició del Ministeri de Cultura l’edifici dels antics jutjats per albergar a Eivissa la futura Biblioteca Nacional. Triguero ha traslladat avui aquesta proposta al secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí, amb motiu de la seua visita a la capital de l’illa durant una reunió mantinguda a Can Botino, a la que també han participat la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Sara Ramón, i el secretari autonòmic de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Pere Vidal. Els representants de l’Ajuntament d’Eivissa, el Consell i el Govern han tornat a reclamar la reobertura, com més aviat millor, del Museu Arqueològic després de visitar aquesta infraestructura i el Museu Puget.

“Vull agrair al secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí, la seua visita a la capital d’Eivissa i el seu interès mostrat pel nostre valuós patrimoni. A la reunió d’avui mantinguda a Can Botino li hem comunicat que posarem a la seua disposició l’edifici dels antics jutjats per albergar la futura Biblioteca Nacional. Es tracta d’un servei que reclamem des de fa anys i considerem que aquesta ubicació, al centre de la Ciutat, és més idònia que la de Cas Dominguets. A partir d’ara, el Ministeri de Cultura ha d’estudiar la seua viabilitat i si aquesta proposta arriba a bon port es donaran les passes necessàries perquè, per fi, la Biblioteca Nacional pugui convertir-se en una realitat”, ha assenyalat Triguero durant l’atenció als mitjans de comunicació. Sobre aquesta proposta, el secretari d’Estat de Cultura ha respost que després de rebre per primera vegada aquesta oferta, s’ha d’enviar un tècnic per avaluar l’edifici per analitzar si és viable ubicar allí la futura Biblioteca Pública Nacional. Per la seua part, la vicepresidenta segona del Consell Insular d’Eivissa i consellera insular de Cultura ha destacat que la construcció d’una Biblioteca Pública Estatal és una reclamació des de fa anys i que Palma i Maò ja gaudeixen d'aquest servei fa anys. “Aquesta petició està justificada, també, per motius d’equilibri territorial i recordem que el Consell d’Eivissa ja va oferir en el seu moment un terreny de 7.000 metres quadrats per albergar aquesta infraestructura”, ha explicat Ramón.

A continuació, els representants de l’Ajuntament d’Eivissa, del Consell Insular d’Eivissa i del Govern de les Illes Balears han reiterat la petició de reobrir el Museu Arqueològic. “El Museu arqueològic es va tancar l’any 2010, ja fa 14 anys, i per això volíem mostrar al secretari d’Estat de Cultura aquest edifici i hem demanat informació per conèixer la situació administrativa perquè la ciutadania d’Eivissa hauria de poder gaudir d’aquest espai quan abans millor”, ha assenyalat Triguero. En la mateixa línia s’ha manifestat la vicepresidenta segona i consellera insular de Cultura, qui ha recordat que el Consell d’Eivissa és l’administració més pròxima amb competències en Patrimoni històric i per això s’ha reclamat gestionar aquest Museu Arqueològic. “Aquesta delegació permetria una gestió més àgil eficaç , coordinada amb tots els altres elements patrimonials”, ha apuntat Ramón.

Martí ha respost aquesta petició unánime de reobrir el Museu Arqueològic assegurant que es farà “tan aviat com es pugui”. “És fonamental que el museu arqueològic reobri el més aviat possible, però no només perquè porti anys tancat, sinó per què és un símbol per la seua ubicació i ha de ser un indret cultural fonamental i de referència de l’illa. Esper que abans de l’estiu es pugui treure el concurs del projecte museogràfic i per l’arquitectònic de la remodelació. Estem treballant en una peça que és una petita joia”, ha manifestat el secretari d’Estat de Cultura.

Per acabar, el secretari autonòmic de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears ha agraït “molt sincerament” al secretari d’Estat de Cultura la seua visita a Eivissa i la seua implicació i sensibilitat cap al patrimoni. “Aquesta visita a Eivissa és un exemple de col·laboració institucional. A les Illes Balears tenim un patrimoni immaterial i material increïble i per això des del Govern estem apostant per promocionar el turisme cultural i mostrar el ric patrimoni i oferta cultural de les Illes Balears”, ha conclòs Vidal.

Wpp